A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

До відома керівників підприємств усіх форм власності та працівників Глобинської ОТГ робота яких пов'язана з пестицидами та агрохімікати

Дата: 16.03.2020 08:34
Кількість переглядів: 824

Фото без описуРозпочалися весняно - польові роботи. Як правило вони супроводжуються роботою з агрохімікатами та пестицидами. Тому, нагадуємо про необхідність дотримання правил безпеки та охорони праці. Всі працівники робота яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосування та торгівлею пестицидами і агрохімікатами повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи з ними та мати при собі при виконанні робіт разом з медичною книгою та нарядом. Згідно Постанови від 18.09.1995 р. № 746 «Про затвердження Порядку одержання допуск (посвідчення) на право роботи, пов'язаної транспортуванням, зберіганням, застосування та торгівлею пестицидами і агрохімікатами:

  1. Цей Порядок визначає умови одержання особами, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, допуску (посвідчення) на право роботи із зазначеними препаратами (далі - допуск) і поширюється на всі галузі виробництва, де застосовуються пестициди і агрохімікати.
  2. До виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами не допускаються особи віком до 18 років, вагітні жінки, жінки, що годують дітей, особи, які мають протипоказання за станом здоров'я, а також особи, зазначені у переліку важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок, визначеному МОЗ.
  3. Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров'я.
  4. Навчання осіб, діяльність яких безпосередньо пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівників підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців, що організовують виконання такої роботи проводиться за програмою, затвердженою Мінагрополітики за погодженням з МОЗ, Мінприроди, Мінпраці та Держгірпромнаглядом. Навчання та отримання допуску(посвідчення)  на даний час безкоштовне
  5. Особи, діяльність яких безпосередньо пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також організатори роботи проходять медичний огляд у закладах охорони здоров'я і допускаються до роботи за наявності висновку медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров'я.
  6. Організатори роботи видають працівникам підприємств, установ та організацій, що мають допуск, наряд на виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами. Перед початком роботи проводиться інструктаж на робочих місцях щодо заходів забезпечення безпеки, запобігання забрудненню залишками пестицидів і агрохімікатів продукції, навколишнього природного середовища, а також щодо надання першої медичної допомоги у разі отруєння, виникнення аварії.
  7. Особи, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, повинні мати при собі під час виконання роботи допуск, медичну книжку і наряд на виконання такої роботи і пред'являти їх на вимогу представників державного нагляду та відомчого контролю.
  8. Виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами особами, які не мають допуску – ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!!!  Допущення  до роботи з пестицидами осіб, які не мають допуску є порушенням ЗУ «Про захист рослин». Згідно ст. 21 порушення законодавства про захист рослин тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з законом. Відповідальність за порушення законодавства про захист рослин несуть особи, винні у не проходженні спеціальної підготовки та неотриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобами захисту рослин.
  9. Всі роботи з пестицидами повинні проводитись з дотриманням санітарних вимог та техніки безпеки. Відповідальність за охорону праці і техніку безпеки при роботі з пестицидами і агрохімікатами покладається на керівників господарств і організацій, що їх реалізовують та застосовують.

По питанням отримання посвідчень та допусків на право роботи з пестицидами і агрохімікатами просимо звертатися за адресою:

м. Глобине, Тупік Лікарняний 7, тел. 2-83-63 та надати такі документи:

  • Заява на ім’я начальника ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області
  • Медичні книжки (проходження медогляду) осіб, які працюють з пестицидами і агрохімікатами.

Допуск (посвідчення) на право роботи з пестицидами та агрохімікатами видається безкоштовно.

Своєчасно подбайте про оформлення відповідних документів!


Провідний спеціаліст Управління
фітосанітарної безпеки
ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області                             Олексій Котляр

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень