A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Як не допустити пандемії коронавірусу COVID-19 на території Глобинської громади вирішували на засіданні оперативного штабу

Дата: 18.03.2020 14:57
Кількість переглядів: 1471

17 березня у кабінеті міського голови Станіслава Джуся відбулося засідання оперативного штабу з протидії поширення коронавірусу COVID-19. В засіданні взяли участь спеціаліст Глобинського районного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень ДУ «ПОЛЦ МОЗ України» Валентина Ричка, заступник директора КНМП «Глобинська ЦРЛ» Олександр Толстой, секретар міської ради Світлана Лазаренко, заступники міського голови Олександр Артюшенко та Галина Токаренко, керівник КП «Глобинське» Анатолій Шаповал та начальники деяких структурних підрозділів виконавчого комітету Глобинської міської ради.

Одним із завдань на сьогодні є облаштування обсервацій. У даний час у районі передбачено таку обсервацію на базі В.Кринківської лікарні. На випадок нагальної потреби така обсервація може бути облаштована у Градизькій лікарні”, – зазначила Валентина Ричка, спеціаліст Глобинського відокремленого підрозділу лабораторних досліджень.

Що робити та як діяти, коли є найменша підозра на коронавірус розповів Олександр Толстой, медичний директор КНМП «Глобинська ЦРЛ»: «Перш за все необхідно зателефонувати своєму сімейному лікарю, оскільки всі подальші дії координує саме він. Я звертаю вашу увагу, саме зателефонувати, а не прийти на прийом до медичного закладу, аби не стати причиною зараження інших людей, з якими інфікований може проконтактувати. І найголовніше правило, яке допоможе запобігти поширенню інфекціїї – це самоізоляція та гігієна. Тож всім наполегливо рекомендую залишатися вдома, виходити в разі нагальної потреби, дотримуватися дистанції з іншими людьми не менш ніж півтора - два метри. У разі хоча б найменших проявів будь-якого респіраторного захворювання переконливе прохання не виходити з дому, не йти на роботу, а залишатися на сомоізоляції. В разі нагальної необхідності вийти в місця перебування людей, хворим обовязково одягати захисну маску».

Ще одне важливе прохання, яке прозвучало від Олександра Толстого та Валентини Рички – це прохання повідомляти про осіб, які прибули з-за кордону чи осіб, які мали контакти з такими особами. Це необхідно для ведення обліку таких осіб та ведення медичного нагляду за ними (не значить стаціонарного, такий нагляд може вестися сімейним лікарем і віддалено, якщо не буде ніяких ознак чи проявів хвороби). Тож не варто приховувати таку інформацію, адже вона може допомогти ранньому виявленню можливих осередків поширення недуги.

За словами медичного директора, спеціальних методів лікування коронавіруса на сьогодні немає, проводиться звичайне симптоматичне лікування. Важливо максимально обмежити відвідування лікувальних закладів, де тимчасово припинено проведення планових заходів з госпіталізації та планових операцій.

На питання Станіслава Джуся  про те чи є потреба, окрім громадського транспорту, обробляти дезінфікуючими засобами і зупинки, Олександр Толстой пояснив, що враховуючи особливості інфікування коронавірусом та той факт, що зупинки громадського транспорту не є закритими та добре провітрюються, такої потреби на сьогодні немає. Достатньо здійснювати заходи з дезінфекції всіх поверхонь в середині транспортного засобу та обмежити кількість одночасного перебування пасажирів в ньому до 10 осіб.

За результатами засідання штабу Глобинський міський голова видав розпорядження, яке оприлюднене за наступним посиланням: https://globynska-gromada.gov.ua/news/1584513508/.

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень