A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Сигналізаційне повідомлення

Дата: 06.05.2020 13:06
Кількість переглядів: 423

Фото без описуСпеціалісти Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області інформують, про те, що продовжується масовий літ звичайного бурякового довгоносика. На присадибних ділянках громадян, які знаходяться біля старих бурячищ нараховується до 9 екз./м² шкідника. Жуки масово пошкоджують сходи кормових та столових буряків, соняшнику, розсаду солодкого перцю. Імаго з’їдають сім’ядольні та справжні листки, перегризають паростки, іноді ще до виходу їх із ґрунту.

Рекомендовані заходи захисту від шкідника:

Агротехнічні. Знищувати рожевий осот і березку польову.

Хімічні. За 4-5 днів до появи сходів буряків розкласти отруєні принади по 100-150 грамів у 200-300 місцях на 1 га, оброблені інсектицидами.

Першочергово забезпечити максимальний системний ефект щотижневими обробітками ділянок, тому що рослина росте, відповідно концентрація інсектициду в рослинному соку зменшується. Обробіток проводити дозволеними для використання в Україні препаратами.

Економічний поріг шкідливості звичайного бурякового довгоносика на посівах буряків визначається від сходів до змикання листя в рядках і становить 0,2-0,3  екз./м². 

 

Обробітки проводити в тиху безвітряну погоду.

 

При роботі з засобами захисту рослин дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

 

 

провідний спеціаліст відділу контролю за обігом

засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки

державний інспектор Головного управління

Держпродспоживслужби в Полтавській області                                                     О. В. Котляр


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень