A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Заходи до дня пам’яті та примирення і 75-тої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2020 13:06
Кількість переглядів: 890

Фото без опису8 й 9 травня відзначаємо День пам’яті та примирення і 75-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка забрала життя від 50 до 85 мільйонів людей в усьому світі.

Тож, сьогодні, 8 травня, в День пам’яті та примирення керівники району Наталія Величко, Володимир Сьомін, Володимир Лісняк,  очільник громади Станіслав Джусь та його заступник Галина Токаренко, голова районної ради ветеранів, воїн-фронтовик Другої світової війни Іван Мошляк та військовий комісар Глобинського районного військового комісаріату, підполковник Михайло Осадчук відвідали місця поховань воїнів, що загинули під час оборонних боїв в 1941 році, при визволенні у вересні 1943 року та померли від ран в 1943-1944 роках в  військових госпіталях міста Глобине, і які поховані на Центральному та старому Воїнському цвинтарях міста Глобине.

В селі Черевані на місцевому череванівському кладовищі керівники поклали квіти до могил Героя Радянського Союзу  Василя Никифоровича Хильчука та уродженця та жителя с. Черевані Глобинського району Борильченко Євгена Володимировича, що був мобілізований на війську службу для захисту України в зв’язку з агресією Росії на Сході нашої держави та помер під час проходження військової служби.

У цвинтарній тиші Іван Каленикович розповів декілька історій, згадуючи роки війни та героїчні вчинки наших земляків. Очільники району та міста вшанували пам’ять героїв, що боронили  мир на рідній землі.

У центрі міста біля пам’ятника воїнам-визволителям цього року у ці пам’ятні дні, мабуть, вперше з часів перемоги,  не відбувалися  урочисті заходи, адже були скасовані через карантин.  Але, коли керівники прибули до памятника «Вічної слави», біля підніжжя вже лежали свіжі квіти. Це означає, що віддати данину памяті воїнам-визволителям можна і з дотриманням карантинних вимог, що глобинці і роблять. Адже вони памятають загиблих і шанують живих.

Тут же, біля «вічного вогню» Глобинський міський голова Станіслав Джусь вручив голові районної ради ветеранів, воїну-фронтовику Другої світової війни Івану Мошляку пам’ятну медаль «75-років перемоги над нацизмом у Другій світовій війні». Такі ж ювілейні медалі від Глобинської міської ради разом зі святковими продуктовими наборами цього ж дня працівники відділу соціального забезпечення виконавчого комітету Глобинської міської ради вручили ще 17 учасникам бойових дій та інвалідам Другої світової війни, які проживають у Глобинській громаді.

Вічна пам’ять загиблим героям, низький уклін живим!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень