A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Щодо порядку повідомлення ДПС про прийняття працівника на роботу

Дата: 12.05.2020 11:09
Кількість переглядів: 551

Фото без описуЧастиною  третьої статті 24 Кодексу законів про працю України зазначена  вимога, що  працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

 

Саме такий порядок встановлений Постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 року №413 «Про порядок повідомлення Державної фіскальної служби та її територіальних органів про прийняття працівника на роботу». Даною постановою  передбачено, що  повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної фіскальної служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та що таке повідомлення подається до   початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

 

Дані норми,  передбачені статтею 24 Кодексу законів про працю України та зазначеною Постановою Кабінету Міністрів України поширюються на всі випадки, коли працівник виконує роботу на умовах трудового договору, при цьому працівник не може бути допущений до роботи без повідомлення Державної податкової служби та її територіальних органів про прийняття працівника на роботу.

 

Відповідно до роз’яснення Департаменту заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики України (лист №432/13/155-15 від 04.08.2015), інформація про зарахування працівника має бути подана до Державної фіскальної служби або її територіальних органів до початку роботи такого працівника. Отже, дата наказу про прийняття працівника на роботу та дата початку роботи працівника не повинні співпадати.

Допуск роботодавцем працівника дo роботи без повідомлення фіскального органу є порушенням трудового законодавства. За це порушення передбачено ч.2 cт.265 Кодексу законів про працю України адміністративне покарання  у вигляді   штрафу в розмірі    від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Інспектор праці відділу соціального забезпечення

виконавчого комітету Глобинської міської ради  О.В.Логвин

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень