A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

21 травня – старт голосування за проєкти обласного конкурсу екологічних ініціатив Полтавської області 2020 року. Підтримаймо проєкти Глобинської ОТГ!

Дата: 20.05.2020 16:43
Кількість переглядів: 2702

З 2019 року відповідно до  рішення Полтавської обласної ради від 21.12.2018 р. в області діє обласна програма «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2019 – 2021 роки».

 

В минулому році від нашої громади переможцем конкурсу став проєкт «Про красу землі дбай», який успішно реалізований на території села Яроші.
 

В нинішньому році були подані для участі в конкурсі і допущені робочою групою обласної ради до голосування наступні проєкти нашої громади:
 

№ 46 «Навчаємося жити в Глобинській громаді без сміття», загальний бюджет -105 700,00 грн. Автор- Коврижко Віта Анатоліївна (детально - https://smartregion.pl.ua/ei/projects/3/46)


В ході реалізації проєкту планується:
- виготовлення та розміщення біл-бордів та інформаційних плакатів;
- виготовлення та роздача інформаційних листівок; 
- проведення зборів жителів по мікрорайонах міста та по селах; 
- проведення тематичних семінарів та  виступів шкільних екологічних бригад, он-лайн конференцій, вебінарів;
- придбання контейнерів оцинкованих для роздільного збору ТПВ місткістю 1,1 м3  та підписання договорів з новими абонентами на збір ТПВ в приватному секторі.

№ 52 «Екостежка до Пирогівської Рибниці», загальний бюджет - 99 840,00 грн.    автор - Голобородько Олександр Олексійович (детально - https://smartregion.pl.ua/ei/projects/3/52)


В ході реалізації проєкту планується:
-    прибирання території прибережної зони;
-    висадка дерев у прилісі "Рибака"; 
-    встановлення лавочок;
-    догляд за мальком коропоподібних ( моніторинг чистоти прибережної зони, систематичне підгодовування риби, забезпечення оптимального вмісту кисню у водоймі в морозні дні зими та в спеку);
-    придбання мотопомпи, рукава напірно-всмоктуючого, гранулятора, корму, саджанців дуба, липи, горобини, бузку, обліпихи.            

№ 53 «Екогай "Лелече гніздечко" в с. Яроші    Глобинський район», загальний бюджет - 99 800,00 грн.    автор - Гудим Валентина Миколаївна (детально - https://smartregion.pl.ua/ei/projects/3/53)


В ході реалізації проєкту планується:
-    монтування лелечого гнізда;
-    встановлення флюгера для спостереження за атмосферними
проявами;
-    формування "Калинового гнізда";
-    встановлення вуличних світильників на сонячних батареях;
-    макетування льонової ковдри;
-    насадження декоративних дерев та кущів;
-    створення куточку еко-релаксу; 
-    встановлення відеоспостереження.

Загалом Глобинський район представлений у конкурсі 4 проєктами. Крім проєктів нашої громади ще є проєкт №49 «Учнівський фестиваль: "Еко- мода"» Гриньківської сільської ради.

Цьогоріч, завдяки електронній платформі «Smart Region Полтавської області» проводилася онлайн подача екологічних ініціатив - без необхідності подання до обласної ради паперового пакету документів. 
Кожна громада мала змогу заповнити аплікаційну форму проекту, завантажити необхідні додатки і подати проект онлайн. 

Підсумки конкурсу визначатимуться за результатами електронного голосування. Остаточний бал кожного проекту рахуватиметься, як і на Бюджеті участі Полтавської області - з поправкою на чисельність громади, на території якої планується реалізувати проект.

Тобто, проєкту «Навчаємося жити в Глобинській громаді без сміття», який прив’язаний обласною радою до міста Глобине потрібно набрати в 10 разів більше голосів аніж проєкти з Пирогівського старостату. Причиною цього є вищезгадана поправка, оскільки у Глобиному проживає 9300 жителів, а у старостаті – 930, тобто у 10 разів менше…

Паперове голосування за проєкти відсутнє і ініціаторам не потрібно бігати по домівках і збирати підписи. До того ж, це прибирає і можливість фальсифікацій з боку «нечистих на руку» ініціаторів.

Збільшено можливості й для голосування. Так, віддати свій голос можна за допомогою:
-    Електронного цифрового підпису (ЕЦП);
-    Системи BankID. 
(В переліку учасників - вже 15 основних вітчизняних банків  (https://www.facebook.com/poltava.investment/videos/2950768348373524/);
-    MobileID (Київстар або Vodafone).
       Все про Конкурс можна знайти тут https://smartregion.pl.ua/ei 

Голосування стартує з 21 травня 2020 року і закінчується 2 червня !!!! 
Кожен учасник голосування може підтримати не більше 3 (трьох) проєктів!
Подбаймо про екологію рідного краю - підтримаймо в голосуванні глобинські екологічні проєкти !!!!!!!

Інструкція про порядок голосування тут - https://smartregion.pl.ua/storage/documents/63/HR2yU85d5NOdG3HwrICxhIIRzm8mbKjYjkOZfXtC.pdf 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень