A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Чи варто відновлювати роботу закладів дошкільної освіти Глобинської ОТГ

Дата: 22.05.2020 17:01
Кількість переглядів: 1835

Питання  щодо відновлення роботи закладів дошкільної освіти Глобинської міської ради після тривалого карантину та їх подальшої  роботи в умовах адаптивного карантину розглядалося 21 травня 2020 року на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Глобинської міської ради.

Виступаюча з цього питання, начальник відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради Світлана Надтока, наголосила, що повернутися до закладів освіти можливо, лише завчасно підготувавшись. Наразі Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 18.05.2020 року № 32 ініційовано проведення громадського обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при послабленні карантину та надано проєкт тимчасових рекомендацій щодо закладів дошкільної освіти. Проте, ці рекомендації викликають чимало запитань. Зокрема, чи вивчено вплив на здоров’я дитини спиртовмісних антисептиків при  обробці  рук  та дезінфікуючих засобів, якими кожні 2 години має проводитися вологе прибирання в приміщенні? Хто може гарантувати, що температурний скринінг, проведений дитині чи працівникам садочка, підтверджує відсутність в їх організмі  вірусу, який тривалий час може взагалі ніяк не проявлятися?  Саме тому без якісної підготовки та чітко встановлених правил дій учасників освітнього процесу неможливе відновлення роботи закладів освіти.

Відтак, після  оприлюднення урядової постанови щодо дати безпосереднього відкриття закладів дошкільної освіти та кваліфікованих рекомендацій, відділом освіти буде розроблено документ, який регламентуватиме порядок відновлення роботи дитсадків у громаді. У ньому будуть прописані всі вимоги до  колективів закладів  та  батьків дітей.  Адже відповідальність  за створення умов для безпечного, нешкідливого утримання дітей  лежить не тільки на садочку, відділі освіти чи міській раді, а й на батьках, які повинні відправити в колектив здорову дитину. Завдяки спільним зусиллям органів влади,  працівників закладів дошкільної освіти і батьків відновлення та продовження освітнього процесу буде безпечним.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень