A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Увага! Відбір кандидатів на військову службу за контрактом

Дата: 16.06.2020 10:27
Кількість переглядів: 571

Процедура відбору громадян для прийняття на військову службу за контрактом передбачає: вивчення особистих якостей, установлення відповідності рівня їх освіти та професійної підготовки; організації медичного огляду; перевірки рівня фізичної підготовки; проведення заходів професійно-психологічного відбору; проведення спеціальної перевірки (у разі необхідності).

Довідково. У разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці України контракт з громадянином (військовослужбовцем) укладається до отримання результатів спеціальної перевірки.

 

Громадяни, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом, подають до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку або реєстрацією місця проживання чи перебування заяву, а військовослужбовці строкової військової служби подають рапорт на ім’я командира військової частини з проханням щодо прийняття їх на військову службу за контрактом, а також за встановленими формами письмові згоди на використання та обробку персональних даних, проведення спеціальної перевірки відомостей.

Районні (міські) військові комісаріати, на підставі переліку вакантних посад, пропонують потенційним кандидатам посади, з урахуванням пріоритетності  в їх комплектуванні.

На громадян призовного віку, військовозобов’язаних і жінок, стосовно яких за результатами попереднього вивчення прийняте позитивне рішення, командиром військової частини надається письмова згода на проведення відбору та оформлення особової справи та направлення до військової частини (або навчального центру) для укладення контракту.

На громадян, які звернулися із заявою безпосередньо до військової частини до Письмової згоди обов’язково додаються матеріали проведеного у військовій частині професійно-психологічного відбору та перевірки рівня фізичної підготовки.

Наявність Письмової згоди військової частини до районного (міського) військового комісаріату на проведення вивчення громадян, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом, є невід’ємною умовою для початку відбору кандидата на військову службу за контрактом.

 

Перед прийняттям на військову службу за контрактом кандидат подає до військового комісаріату, де перебуває на військовому обліку, або військової частини за місцем проходження строкової військової служби так і документи:

автобіографію в рукописному і надрукованому примірниках;

копію паспорта громадянина України та довідки про присвоєння індивідуального ідентифікаційного номера фізичної особи платника податків та інших обов’язкових платежів;

копії документів про освіту та трудову діяльність;

службову характеристику (з місця роботи або навчання);

копії документів про народження та сімейний стан;

медичну довідку про стан здоров’я;

довідку про склад сім’ї та місце реєстрації або фактичного проживання;

військовий квиток (для військовозобов’язаних);

письмову згоду на проведення спеціальної перевірки (у разі необхідності).

З кандидатами, визнаними придатними до військової служби у Десантно-штурмових військах ЗС України за станом здоров’я для прийняття на військову службу за контрактом, увійськовій частині організовується перевірка рівня фізичної підготовленості за нормативами, визначеними наказом Міністра оборони України «Про затвердження Настанови з фізичної підготовки у Збройних Силах України».

Довідково. Пункт 2.16 Розділу 2. «Військова служба за контрактом», «Інструкції про організацію виконання Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України» (зі змінами)

Вимоги до кандидатів

Строки військової служби за контрактом

Грошове забезпечення

Пільги та гарантії

Переваги військової служби за контрактом у А2167

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень