A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

У селі Жуки Глобинської громади відкрили новий ФАП

Дата: 14.07.2020 20:08
Кількість переглядів: 3732

Сьогодні в селі Жуки відбулася радісна подія для всіх жителів села – відкрили оновлене приміщення для фельдшерсько-акушерського пункту.  Новий ФАП обладнали у центрі села, в адміністративному приміщенні, яке було придбане за кошти громади ще у 2018 році саме з метою розміщення у ньому старостату, ФАПу та бібліотеки.

На облаштування медзакладу, а саме коридору, кабінету фельдшера,  маніпуляційної, оглядової та побутового приміщення використали близько 500 тисяч гривень коштів громади. А завдяки спонсорській допомозі вдалося придбати ще й нові меблі для ФАПу. До благодійної допомоги долучилися Андрій Пилипченко, Іван Горобець, Павло Момсик, Василь Мошта, Ірина Шишацька, Іван Співак.

Про це у своєму звернені до жителів села та присутніх на заході зазначила староста Жуківського старостинського округу Ольга Козіна. Безмежну вдячність за фінансову підтримку та розуміння Ольга Іванівна висловила всім меценатам, керівникам громади та виконавцям ремонтних робіт.

"Ми створили громаду саме для того, щоб самим вирішувати які питання для жителів громади є пріоритетними та потребують першочергового вирішення, а надання якісних медичних послуг — один із наших пріоритетів. Адже ми не  тільки не закрили жодного сільського ФАПу, а й вже капітально відремонтували амбулаторію сімейної медицини у с.Опришки та ФАП у c.Устимівка, а у цьому році віднайшли кошти  і для ремонту приміщення ФАПу в селі Жуки, Бориси та Семимогилах. Хотів би подякувати усім, хто допоміг реалізувати цей задум: місцевим фермерським господарствам, агропромисловій групі «Арніка», які постійно допомагають нам у становленні та розвитку громади", - зауважив на відкритті нового медичного закладу Глобинський міський голова Станіслав Джусь. Одночасно побажав усім мешканцям села міцного здоров’я та залишатися таким ж згуртованими і спільними зусиллями досягати нових вершин.

Очільник громади нагадав всім, що рішення про розміщення ФАПу у цьому приміщенні прийняли тоді, коли була проведена експертна оцінка старого приміщення медичного закладу, яка показала, що будівля, в якій раніше розміщувався ФАП, перебуває у непридатному стані до використання та не підлягає ремонту.

З відкриттям нового приміщення для ФАПу жителів села Жуки привітала і директорка Комунального некомерційного підприємтсва «Центр первинної медико-санітарної допомоги у Глобинському районі»  Валентина Хавронюк. «Приємно сьогодні бути на відкритті нового об’єкту, який слугуватиме людям. Тим більше, що мова йде про здоров’я - його, в першу чергу, хочеться всім вам побажати! Також добра всім, миру та достатку вашій громаді!" – бажала всім Валентина Юріївна.

Цей день для Оксани Соси, завідуючої ФАПом Жуківського старостинського округу був щедрим на подарунки. Нового «залізного коня» презентувала в честь відкриття оновленого медичного закладу для Оксани Павлівни агропромислова група «Арніка». Прилад для вимірювання артеріального тиску подарував депутат Глобинської міської ради, житель села Жуки Іван Горобець.

Приходили і жителі села з квітами та подарунками, привітати свого фельдшера та висловити їй слова вдячності за сумлінну, багаторічну, щоденну працю. Адже, як зазначила сама завідуюча ФАПом Оксана Соса, вже 29 років вона працює на цій посаді, безмежно любить свою роботу, своїх пацієнтів, спілкування з якими дає їй натхнення та бажання кожного дня йти на роботу з гарним настроєм.

Загалом, місцеві мешканці, які прийшли на відкриття медичного закладу, хоч таких було і не багато,  через карантинні обмеження, зауважили, що відтепер звертатись за консультацією чи допомогою до лікаря буде значно приємніше, враховуючи нове, сучасне приміщення.

Після завершення заходу, користуючись нагодою, активні жителі села разом зі старостою  та очільником громади обговорили проблемні питання та плани на майбутнє, серед яких відкриття оновленого приміщення поштового відділення, благоустрій села, боротьба зі стихійними сміттєзвалищами та багато іншого.

«Ми все зможемо, якщо будемо діяти спільно», - підсумував міський голова Станіслав Джусь.

 

Таким ФАП у селі Жуки був раніше:

 

Таким ФАП став тепер:

                                                                                                                                        

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень