A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Додаткові соціальні гарантії за рахунок коштів міського бюджету пільговим категоріям населення

Дата: 16.07.2020 15:25
Кількість переглядів: 537

Фото без описуЗ метою підвищення рівня соціального захисту пільгових категорій населення, в громаді забезпечується реалізація міської Програми «Соціальний захист». Відповідно до заходів міської Програми «Соціальний захист» проводиться відшкодування за надання пільг з послуг зв’язку окремих категорій громадян (абонентна плата за користування квартирним телефоном).

 

Право на пільги за користування послугами зв’язку поширюється на осіб зареєстрованих на території Глобинської територіальної громади, а саме:

  • інвалідів війни, учасників бойових дій, учасників війни, членів сімей загиблих (померлих) відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • ветеранів військової служби та органів внутрішніх справ;
  • вдів ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ;
  • громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорії, дружин померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою;
  • багатодітні сім’ї.

В 2020 році на надання пільг з послуг зв’язку з міського бюджету профінансовано 32177,03,00 грн., пільгу отримують 146 осіб.

 

Проводиться відшкодування витрат КП Глобинське за безоплатне перевезення пільгових категорій громадян: інвалідів війни; учасників бойових дій; членів сім`ї загиблих; громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорії; осіб з інвалідністю; дітей з багатодітних сімей; пенсіонерів та інших пільгових категорій громадян, які згідно чинного законодавства мають право на безкоштовний проїзд на міських (приміських) маршрутах у визначені дні тижня – вівторок та четвер. За відшкодування витрат станом на 01.07.2020 року профінансовано - 68 427 грн.

 

Відшкодовуються витрати за надані послуги залізничним транспортом пільговій категорії населення громади. На відшкодування в 2020 році профінансовано 211 300,00 грн., фактично використано – 88 074 грн.

 

Щоквартально проводиться виплата щомісячної грошової компенсації витрат на автомобільне паливо з розрахунку 50 літрів високооктанового бензину на місяць особі, яка має особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, а саме Сиволап Ганні Миколаївні, на даний час компенсацію виплачено на загальну суму 8210,00 грн.

 

Проводиться відшкодування витрат по наданню соціальних послуг громадянам, які обслуговуються територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Глобинської райдержадміністрації, та відшкодування заробітної плати соціальним робітникам, які надають такі послуги. У 2020 році профінансовано 2 077 353,00 грн.

 

Також виплачується компенсація 7 фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги. Для проведення даної виплати у 2020 році  виділено 25 000,00 грн.

 

Постійно здійснюється відшкодування за утримання одиноких громадян громади в Святилівському КП «Ветеран» де проживає 4 особи, та в Манжеліївській сільській ГО «Милосердя» - 3 особи. На цей рік для відшкодування з міського бюджету виділено 387 705,00 грн.

 

Під час встановленого карантину, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, проводилася робота по забезпеченню захисними масками громадян, які досягли 60-річного віку. Жителі громади, які досягли 80-річного віку, особи з інвалідністю, які перебувають у складних життєвих обставинах, сім’ї з дітьми, які  опинилися у складних життєвих обставинах, учасники бойових дій та інваліди Другої світової війни отримали продуктові набори.

Питання забезпечення соціальними гарантіями жителів громади перебуває на постійному контролі відділу соціального забезпечення виконавчого комітету міської ради.

 

Начальник відділу соціального

забезпечення виконкому

Глобинської міської ради                                                                   Л.В.Норенко

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень