Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради

Дата: 16.07.2020 16:21
Кількість переглядів: 916

14 липня 2020 року у залі засідань Глобинської міської ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету, на якому розглянуто планові питання та ряд питань, що забезпечують основні потреби населення. Засідання провів міський голова Станіслав Джусь.

Староста Пирогівського старостинського округу Кір’ян Т.О. внесла  пропозицію про включення до порядку денного питання демонтажу залишків клубу в с.Яроші.

Міський голова повідомив, що виконкомом міської ради до Глобинського відділу поліції ГУНП Полтавської області направлений запит про можливість продовження демонтажу зазначеного об’єкту, так як по ньому був факт незаконного демонтажу будівельних матеріалів, що зафіксоване у відділі поліції. Відповідь на даний час ще не отримана, тому розглядати дане питання на засіданні виконавчого комітету недоречно.

Депутат міської ради Ігор Полонський виявив бажання виступити, на що міський голова запропонував заслухати це питання в різному, після розгляду порядку денного.

Людмила Норенко, начальник відділу соціального забезпечення виконкому міської ради доповіла про роботу комісії по розгляду питань щодо надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам Глобинської територіальної громади за 2019 рік та звітній період  2020 року.

Так, виконкомом Глобинської міської ради відповідно до міської Програми «Соціальний захист» в 2019 році надано одноразову адресну грошову допомогу 330 особам, які зареєстровані на території Глобинської територіальної громади на загальну суму 347 400,00 грн.

За звітній період 2020 року до міськвиконкому надійшло 86 заяв щодо надання одноразової адресної грошової допомоги у зв’язку з скрутним матеріальним становищем та 3 звернення від голів громадських організацій. Одноразову грошову допомогу надано 158 особам, які зареєстровані на території громади, на загальну суму 135 000,00 грн.

Також вона інформувала про взяття та облік та під соціальний супровід сімей з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Про стан надання комунальних послуг та послуг з автоперевезень КП «Глобинське» доповів начальник відділу житлово-комунального господарства та благоустрою Сергій Пономарьов.

По питанню встановлення тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м.Глобине доповідач пояснив, що підвищення тарифу являється економічно обґрунтованим і зумовлене зростанням вартості матеріальних ресурсів, паливно-мастильних матеріалів та розміру мінімальної заробітної плати. Це допоможе зберегти діючу маршрутну мережу та задовольнити потреби громадян у доступних, якісних  і безпечних перевезеннях.

Начальник загального відділу Світлана Кузнєцова інформувала про підсумки роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до виконкому Глобинської міської ради за І півріччя 2020 року.  

Про використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2020 році доповіла Валентина Завезіон, начальник служби у справах дітей. Також, члени виконкому розглянули та затвердили рішення комісії з питань захисту прав дитини щодо встановлення днів побачень з малолітніми дітьми та про стан виконання батьківських обов'язків окремими громадянами.

Начальник відділу містобудування, архітектури та капітального будівництва міськвиконкому Сергій Гапченко виніс на розгляд членів виконавчого комітету питання розроблення схеми організації дорожнього руху на перехресті вулиць Бубнарівська та Кооперативна в м.Глобине та заяви громадян та про присвоєння поштової адреси об’єктам нерухомості.

На засіданні розглянуті питання про надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам, звільнення від сплати за тимчасове користування місцем розміщення зовнішньої реклами, затвердження актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню та інші.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.

У блоці «Різне» присутній на засіданні міськвиконкому депутат міської ради Ігор Полонський повторно задав питання про демонтаж залишків клубу в с.Яроші. Заступник міського голови Володимир Перевьорткін надав роз’яснення щодо процедури списання вказаного об’єкту та передачі його на баланс КП «Глобинське», повідомив, що через введення карантину на території України були перенесені терміни багатьох будівельних робіт, тому і демонтаж не відбувся вчасно. Начальник КП «Глобинське» Анатолій Шаповал теж надав присутнім пояснення по даному питанню.

Фото без описуФото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень