A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Стан функціонування первинної ланки медицини Глобинської ОТГ на порядку денному

Дата: 23.07.2020 18:30
Кількість переглядів: 1071

23 липня у залі засідань Глобинської міської ради міський голова Станіслав Джусь провів робочу нараду з питань діяльності закладів первинної медичної допомоги у громаді. У засіданні взяли участь заступник міського голови Галина Токаренко, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги у Глобинському районі» Валентина Хавронюк та старости старостинських округів громади.

 

Учасники наради обговорили проблемні питання надання медичних послуг жителям громади та можливі шляхи їх вирішення. Зокрема, складною проблемою на сьогодні стоїть відсутність кадрів, особливо в сільських місцевостях. Гостро цю проблему відчувають жителі сіл Новомосковське, Старий Хутір та Кордубанового Новомосковського старостату, яких обслуговує один фельдшер, що через субєктивні причини (за станом здоровя) працює на не повну ставку. Як зазначила Валентина Хавронюк, молоді кадри не погоджуються на роботу у  селі, хоч у громаді і діє програма заохочення молодих спеціалістів, згідно якої молодим спеціалістам виплачується 100% премія у перший рік роботи. А з числа місцевих жителів цих сіл ніхто не звертався щодо працевлаштування на посаду фельдшера, можливо через відсутність спеціалістів із відповідною освітою.

 

Хвилювало очільника громади та старост і питання щодо перспектив забезпечення медичним персоналом, а саме лікарем,  амбулаторії сімейної медицини села Пироги, будівництво якої вже на завершальному етапі. Валентина Юріївна запевнила, що на сьогодні в неї є бачення вирішення цього питання. Наразі ведуться перемовини у цьому напрямку, тож сподівається на позитивний результат.

 

У ході зустрічі очільниця первинної ланки медицини району Валентина Хавронюк інформувала про роботу підпорядкованих медичних закладів в умовах боротьби із пандемією, їх матеріально-технічного забезпечення. Одночасно констатувала, що на сьогодні заклади первинної ланки забезпеченні, як ніколи раніше, як засобами надання першої медичної допомоги, так і необхідним обладнанням, комп’ютерною технікою та інтернетом для надання якісних медичних послуг жителям громади. Високий рівень технічно-матеріального забезпечення підтвердили і старости старостинських округів.

 

Підводячи підсумки, міський голова Станіслав Джусь наголосив на необхідності постійного діалогу та співпраці медиків, керівництва міської ради, старост та громадськості для усвідомлення спільного, комплексного підходу для попередження та вирішення проблемних питань, підвищення якості та доступності медичних послуг для всіх жителів громади.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень