A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Активна глобинська громадськість відвідала очисні споруди ТОВ «Глобинський маслосирзавод»

Дата: 24.07.2020 10:49
Кількість переглядів: 1621

23 липня 2020 року на запрошення ТОВ «Глобинський маслосирзавод», про що попередньо анонсувалося на сайті міської ради та у соціальних мережах, ініціативна група мала змогу побачити очисні споруди підприємства. Що? ЯК? Де? Звідки береться і куди витікає? На всі ці питання дали вичерпні відповіді представники глобинського маслосирзаводу, детально розповіли та показали громадськості  весь процес очистки стічних вод  під час відкритої зустрічі для всіх бажаючих.

Нажаль, тих, хто виявив бажання ознайомитись із роботою очисних споруд серед числа місцевих жителів вилося небагато. Тож, біля прохідної підприємства у зазначений час зібралася ініціативна група із 6 чоловік, де їх зустрів начальник управління з екології і охорони праці ТОВ "Глобинський маслосирзавод" Юрій Карабаза. Після інструктажу щодо дотримання правил безпеки під час перебування на території підприємства, Юрій Карабаза показав та детально розповів про технологію очистки стічної води ТОВ «Глобинський маслосирзавод» на всіх етапах. Відповів на всі питання, які хвилювали учасників зустрічі. Зокрема, як працюють очисні споруди у зимовий період, куди утилізується осад, який залишається після очистки та ін. Показав результати аналізів води, які підприємство регулярно проводить для контролю за якістю процесу очистки стічних вод, які утворюються в результаті його господарської діяльності. Запевнив, що ніяких несанкціонованих викидів у р. «Сухий Омельник» підприємство не здійснює, та надав аргументовані пояснення щодо цього. Розповів, що наразі підприємство працює не на повну потужність, оскільки немає достатнього ринку реалізації продукції. За добу переробляється близько 60 м3 молочної сировини, а обсяг скидів у водойму 150-200 м3/добу. На питання щодо ряду скорочень працівників, відповів, що кадрова політика підприємства направлена на заохочення працівників до професійного розвитку, коли  висококваліфікований працівник буде отримувати відповідну заробітну плату, як стимул до саморозвитку та вдосконалення своїх професійних здібностей.

Учасники зустрічі пересвідчилися в нормативній роботі очисних споруд ТОВ «Глобинський маслосирзавод» та у прагненні підприємства до відкритості та вдосконаленні екологічності скидів, що вони і продемонстрували під час відкритої екскурсії підприємством.  

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень