A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Додаткові соціальні гарантії у громаді для військовослужбовців та членів їх сімей

Дата: 27.07.2020 15:14
Кількість переглядів: 545

Фото без описуЗ метою підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей в громаді забезпечується реалізація міської Програми «Соціальний захист». Відповідно до заходів міської Програми «Соціальний захист» проводиться придбання путівок на відпочинок (з наданням оздоровчих послуг) для демобілізованих військовослужбовців, які проходили військову службу в районах проведення антитерористичної операції, операції Об'єднаних сил та членів їх сімей, а також членів сімей зниклих безвісті учасників антитерористичної операції, операції Об'єднаних сил у санаторно-курортних закладах області, терміном 12 календарних дні. Для придбання путівок на відпочинок у 2020 році виділено 100 000,00 грн., на даний час надійшло лише одне звернення для придбання путівок на відпочинок.

На особливому контролі перебувають родини загиблих, померлих, зниклих безвісті учасників бойових дій антитерористичної операції та воїнів-інтернаціоналістів, а саме: Борильченко Володимир Леонідович та Наталія Григорівна (с.Черевані), Борильченко Надія Іванівна та Аміна Євгеніївна (с.Пироги), Аврамчук Віктор Григорович (с.Новоселівка), Аврамчук Олена Володимирівна (м.Глобине), Покотило Лідія Андріївна (м.Глобине), Ткаченко Діна Володимирівна (м.Глобине), Павлик Валентина Василівна (м.Глобине), Бондаренко Олександр Іванович та Марія Іванівна (с.Кордубанове).

Спеціалісти Відділу соціального забезпечення виконавчого комітету міської ради спільно з керівництвом міської ради постійно здійснюють відвідування даних родин, а також до Новорічних та різдвяних свят, до Міжнародного жіночого дня, до Дня матері, до Великодня, до Дня захисника України з метою привітання, спілкування, підтримання даних родин та обов’язково з врученням продуктових наборів або подарункових наборів та квітів.

Щоквартально, проводиться нарахування та виплата додаткової пільги за житлово-комунальні послуги, членам сімей загиблих та зниклих безвісті учасників антитерористичної операції та воїнів-інтернаціоналістів, в межах соціальних норм житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами.

Відшкодування пільг проводиться - 5 сім’ям членам загиблого учасника АТО, 1 сім’ї зниклого безвісті учасника АТО та 1 сім’ї загиблого воїна-інтернаціоналіста.

На виплату додаткової пільги в цьому році виділено 40 000,00 грн., за І півріччя 2020 року додаткову пільгу профінансовано на загальну суму 11531 грн.

Постійно здійснюється фінансова підтримка  учасників антитерористичної операції, операції Об'єднаних сил (ООС), членів сімей загиблих, зниклих безвісті учасників антитерористичної операції, операції Об'єднаних сил (ООС), воїнів-інтернаціоналістів  за зверненням громадських організацій та громадян, так в 2020 році допомогу надано 23 особам на загальну суму 27 400,00 грн. (13 інвалідам війни та учасникам бойових дій на загальну суму - 6400,00 грн.; 6 матерям військовослужбовців, які загинули, померли, зникли безвісті учасників антитерористичної операції та воїнів-інтернаціоналістіві - 6000,00 грн.; 3 військовослужбовцям, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, та матері зниклого безвісти учасника АТО – 15000,00 грн.)

Здійснюється відшкодування за користування квартирним телефоном інвалідами війни, учасниками бойових дій, членами сімей загиблих.

Також міською Програмою «Соціальний захист» передбачено надання додаткової пільги у розмірі 75 - відсоткової знижки з оплати за житлово-комунальні послуги (придбання твердого палива та скрапленого газу) в межах соціальних норм житла та соціальних нормативів учасникам-добровольцям антитерористичної операції, статус яким встановлено Комісією з визнання та встановлення статусу учасника-добровольця антитерористичної операції обласної державної адміністрації.

 

Начальник відділу соціального

забезпечення виконкому

Глобинської міської ради                                                                   Л.В.Норенко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень