A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ОГОЛОШЕННЯ КП «Глобинське» про намір здійснити зміну тарифів на послуги централізованого водопостачання для всіх категорій споживачів

Дата: 29.07.2020 11:29
Кількість переглядів: 4261

       Фото без опису У зв’язку з підвищенням цін на енергоносії, пальне, матеріали, ростом мінімальної заробітної плати та відповідно нарахувань єдиного внеску по загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню на заробітну плату, невідповідністю діючих розмірів тарифів економічно-обґрунтованим витратам на надання послуг з водопостачання та внаслідок цього збитковою діяльностю КП «Глобинське» адміністрація підприємства повідомляє про нові запропоновані розміри тарифів для всіх категорій споживачів на послуги з централізованого водопостачання:

Водопостачання:

  • для населення та гуртожитків, житлова площа яких використовується для проживання населення,  бюджетних організацій  у розмірі ­– 16,19 грн. за 1 куб. м. води;
  • для інших споживачів (приватних підприємств, підприємств та організацій не бюджетної сфери) у розмірі – 19,27 грн. за 1 куб.м. води.

В тарифах враховано ПДВ.

 

       Спосіб зміни тарифів є повний перегляд тарифів на послуги централізованого водопостачання.       Плановий прибуток у тарифі по водопостачанню для  населення та бюджетних установ встановлено у розмірі 5,0 %; для інших споживачів (приватних підприємств, підприємств та організацій не бюджетної сфери) у розмірі 25,0 %. Середньозважений плановий прибуток на послуги централізованого водопостачання передбачений у розмірі 5,8 %. Ріст тарифу для населення та бюджетних установ складає 17,6 %.

 

Структура планової собівартості 1 куб.м. послуг з централізованого водопостачання для включення в тариф, без врахування планового прибутку та ПДВ, відображено в таблиці:

Елементи витрат в структурі планової собівартості тарифу

Собівартість 1 куб.м. води, грн./1 куб.м.

Загальна планова собівартість 1 куб. м. води

12,85

в тому числі:

 

  • витрати на електроенергію

3,17

  • витрати на паливомастильні матеріали та оливи

0,20

  • витрати на оплату праці

4,19

  • витрати на відрахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

0,92

  • витрати на запчастини та матеріали

0,69

  • прямі витрати на придбання реагентів для очищення та знезараження питної води

0,04

  • амортизація

0,31

  • інші прямі витрати виробничої діяльності

0,40

  • витрати на сплату податків та зборів ( рентна плата за користування надрами та спеціальне використання води)

0,28

  • витрати на охорону праці (спецодяг) та обов’язкове страхування

0,07

  • адміністративні та загальновиробничі витрати, витрати на збут

2,58

  

 

 

 

Структура тарифу на послуги централізованого водопостачання в розрахунку на  1 куб.м. води відображено в таблиці:

Складові елементи структури тарифу

Структура тарифу на водопостачання для населення та бюджетних організацій, грн./1 куб.м. води

Структура тарифу на водопостачання для інших споживачів, грн./1 куб.м. води

Загальна собівартість 1 куб. м. води

12,85

12,85

Плановий прибуток

0,64

3,21

Податок на додану вартість (ПДВ), 20%

2,70

3,21

Всього тариф у розрахунку на 1 куб.м. води

16,19

19,27

            На сьогодні по КП «Глобинське» діють тарифи на послуги по централізованому водопостачанню затверджені рішенням виконавчого комітету Глобинської міської ради № 180 від 10.07.2018 року у розмірі:

  • 13,77 грн. за 1 куб.м. води для населення та бюджетних установ;
  • 17,05 грн. за 1 куб. м. води для інших споживачів (підприємств та організацій не бюджетної сфери).

      Тарифи на  послуги водопостачання не змінювалися 2 роки і їх розміри не відповідають економічно-обґрунтованим витратам на надання даних послуг.  При цьому, КП «Глобинське» провів ряд заходів по зменшенню витрат на виробництво послуг водопостачання. Зокрема, завдяки виділеному фінансуванню Глобинської міської ради, на частині артезіанських свердловин встановлено частотні перетворювачі САУ ГА ПЧ «Каскад», що дає економію електроенергії в натуральних показниках до 30%, проведення реконструкції частини водопровідних мереж дало можливість зменшити кількість аварійних ситуацій та витрат на ПММ. В результаті впровадження даних заходів, підприємство мало можливість 2 роки не змінювати тариф на послуги водопостачання та не допустити значного збільшення запропонованих розмірів тарифів.

За 2019 рік рівень відшкодування фактичної вартості послуг водопостачання затвердженими тарифами склав – 92,0 %, за 1 квартал 2020 року – всього 80,7 %, тобто діючі тарифи є збитковими.

Тому, на сьогодні виникла нагальна потреба у збільшенні розмірів тарифів на даний вид послуг в результаті росту цін на енергоносії, матеріали, послуги для ремонту та обслуговування водопровідної мережі, збільшення рівня мінімальної заробітної плати та відповідно нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на заробітну плату.

Ріст цін на основні статті витрат у структурі тарифу на водопостачання відображено в таблиці:

Порівняльна таблиця

цін на основі складової тарифів на централізоване водопостачання, що надає КП «Глобинське»

№ п/п

 

Найменування показника

Одиниця виміру

 

Вартість без врахування ПДВ, грн.

 

 

 

Ріст цін, грн.

 

 

Відсоток збільшення елементів витрат, %

 Передбачено в діючому тарифі

 

Фактично на час розрахунку тарифу

1.

Електроенергія (без ПДВ)

грн., за 1кВт/год.

2,20398

2,35603

+ 0,15205 за 1 кВт./год

6,9

2.

Мінімальна зарплата

грн. за місяць

3723,00

4723,00

+1000,00 грн.

26,9

       Прийняття рішення про збільшення розмірів тарифів на послуги по водопостачанню дасть змогу КП «Глобинське» задовольнити потреби населення та інших споживачів, що знаходяться на території Глобинської міської ради у даних видах послуг. Але для забезпечення  безперебійного надання комунальних послуг, прохання до всіх споживачів вчасно та в повному обсязі розраховуватись за спожиті послуги. Водопостачання на території Глобинської ОТГ проводиться цілодобово.

       За більш детальною інформацією та письмовими пропозиціями звертатися до КП «Глобинське» за адресою:   м. Глобине,   вул. Мічуріна,  94/1   та  за  тел.:  24-7-65; 24-7-02 або до Глобинської міської ради в терміни з 01.08.2020 року по 11.08.2020  року. 

               Про дату проведення засідання Виконкому Глобинської міської ради з приводу розгляду та затвердження нових запропонованих розмірів тарифів на послуги централізованого водопостачання та подальша інформація щодо затвердження нових розмірів тарифів буде опублікована додатково.

 

Адміністрація КП «Глобинське»

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень