A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Додаткові соціальні гарантії для постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи за рахунок коштів міського бюджету

Дата: 11.08.2020 05:28
Кількість переглядів: 416

Фото без описуЗ метою підвищення рівня соціального захисту постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи в громаді забезпечується реалізація міської Програми «Соціальний захист». Відповідно до заходів міської Програми «Соціальний захист» проводиться придбання санаторно-курортних путівок для постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи другої категорії у санаторно-курортних закладах області, терміном 18 календарних дні. Для придбання путівок на відпочинок у 2020 році виділено 50 000,00 грн., на даний час надійшло два звернення по яких придбано путівки в  Філії ПАТ ЛОЗ «Миргородкурорт» СКК «Миргород» на загальну суму 30240,00 грн. Постраждалих осіб забезпечують путівкою один раз на два роки.

Постійно здійснюється фінансова підтримка постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи за зверненням громадських організацій та громадян, так в 2020 році допомогу надано 58 особам на загальну суму 29 000,00 грн.

Проводиться відшкодування за користування квартирним телефоном особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорії, дружинам померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, що проживають на території громади та  перевізникам за перевезення громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорії на міських, приміських маршрутах та залізничним транспортом.

Також міською Програмою «Соціальний захист» передбачено відшкодування один раз на рік вартості проїзду міжміським транспортом до будь-якого населеного пункту України і у зворотному напрямку громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесеним до І категорії – безплатно, віднесеним до ІІ категорії з 50% знижкою вартості проїзду та відшкодування витрат громадянам, за придбання високовартісних життєвонеобхідних медикаментів, які за висновками лікарів потребують постійного їх прийому, звернення протягом року не надходили.

Особи з інвалідністю постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи забезпечуються підгузками відповідно до індивідуальної програми реабілітації.

В День Чорнобильської трагедії (26 квітня) та в День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (14 грудня), в громаді, проводяться заходи по вшануванню постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Питання забезпечення соціальними гарантіями постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи перебуває на постійному контролі відділу соціального забезпечення виконавчого комітету міської ради.

 

Начальник відділу соціального

забезпечення виконкому

Глобинської міської ради                                                                   Л.В.Норенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень