A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Завершено перший етап проєкту щодо організованого збору твердих побутових відходів в індивідуальні пластикові контейнери: роздано 500 контейнерів

Дата: 14.08.2020 14:17
Кількість переглядів: 1345

На протязі двох років на території громади виконавчим комітетом ради спільно з комунальним підприємством «Глобинське» реалізовувався пілотний проєкт щодо організованого збору твердих побутових відходів приватних домоволодінь міста Глобине в індивідуальні пластикові контейнери об’ємом 120 літрів. Механізм впровадження заходу передбачав надання власникам приватних домоволодінь мікрорайону «Росія» безоплатно 500 контейнерів за умови укладення договору з підприємством, що визначене надавачем послуги.

 

На початку проекту глобинці  не надто активно долучались до цього проекту, мали певні побоювання та сумніви щодо доцільності. У зв’язку з цим були розширені межі надання послуги, які на сьогодні охоплюють майже половину території міста. Проте у процесі реалізації стали очевидними переваги: вивіз побутових відходів від домоволодінь проводиться регулярно у визначений графіком день, у досить цивілізований спосіб, зручний для споживача, за помірну оплату, відпала необхідність вивозити сміття самому на звалище або шукати інші місця для утилізації. Таким чином зменшились кількість стихійних звалищ на територіях, охоплених проєктом.

 

На даний час завершений перший етап проєкту. Населенню роздані усі 500 контейнерів. Та реалізація заходу продовжується. В подальшому планується придбати контейнери для охоплення усієї території міста Глобине. Рішенням останньої сесії міської ради виділені кошти у сумі 198 тис. грн. для придбання уже в поточному році 180 індивідуальних пластикових контейнерів  об’ємом 120 та 240 літрів.

 

Тож закликаємо мешканців приватної забудови міста активно долучитись до організованого збору побутових відходів, щоб наше місто і його околиці не перетворювались на смітник.

 

 

Виконком міської ради

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень