Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Початок навчального року в умовах карантину

Дата: 31.08.2020 15:05
Кількість переглядів: 978

До старту нового навчального року залишився один день, а Україна, як і раніше, продовжує жити в умовах карантинних обмежень, запроваджених для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції Covid-19. Згідно  рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19, затвердженого на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулось 20 серпня, Полтавська область знаходиться в зеленій зоні. Тому навчання в закладах освіти Глобинської міської ради проходитиме згідно з правилами навчального процесу в школі під час карантину.

Найбільш важливим завданням, яке стоїть перед відділом освіти  виконавчого комітету Глобинської міської ради та педагогічними колективами шкіл перед початком нового навчального року, є створення безпечного середовища, організація освітнього процесу з дотриманням Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням короновірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50. Обов’язковими рекомендаціями в даному випадку є температурний скринінг для вчителів (вище 37,2 градуса – недопуск до роботи), використання антисептиків на вході й ретельне миття рук усіх учасників навчального процесу після кожного уроку. Водночас  у "зеленій" зоні карантину педагогам рекомендують  дотримуватися дистанції. Незалежно від карантину вхід до закладу освіти та пересування ним будуть можливими тільки в масці або респіраторі, однак діти початкових класів можуть перебувати в школі без них. 

Відділом освіти перед початком навчального року всі школи громади забезпечено дезінфікувальними та мийними засобами, засобами індивідуального захисту. З цією метою  придбано масок на 30 тис. грн., рукавичок на 15 тис. грн.; антисептиків на 22 тис. грн.; пірометрів на 48 тис. грн.; дезактину на 9 100 грн.   Закупівля  необхідних засобів захисту буде проводитися і надалі.

Педагогічними колективами Глобинських закладів освіти розроблено та затверджено рішенням педагогічної ради тимчасовий порядок організації освітнього процесу в період карантину, яким передбачено раціональне використання запасних виходів із закладів освіти,   визначення зон та маршрутів руху переміщення для різних вікових категорій здобувачів освіти, режим роботи закладу, організація харчування та  підвезення дітей  тощо.

Цьогоріч вчителям рекомендовано під час уроків обирати види діяльності, які мінімізують безпосередній фізичний контакт між учнями, зокрема зменшуючи кількість комунікаційних вправ, як от проведення ранкового кола, спілкування з батьками здійснювати переважно дистанційно за допомогою доступних засобів зв’язку. 

Батькам учнів із хронічними легеневими хворобами, розладами імунної системи, захворюванням на цукровий діабет тощо пропонується продовжити навчання їх дітей за більш безпечними для них формами  —  на екстернаті або дистанційно.

Відповідно до наказу по відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради  від 17.08.2020 року № 127   21 та 27 серпня 2020 року робоча група здійснила перевірку готовності закладів освіти громади до початку нового навчального року. Комісією проводився огляд території та приміщень закладів, спортивних споруд, харчоблоків, топкових. В ході перевірки особлива увага приділялась виконанню вимог Постанови головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50. Приємно відзначити, що  усі заклади освіти громади готові  до нового 2020-2021 навчального року.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень