A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Іван Котляревський – основоположник української літератури (9 вересня 1769 – 10 листопада 1838)

Дата: 09.09.2020 10:37
Кількість переглядів: 5510

Фото без опису"Батько" нової української літератури – поет, драматург, громадський діяч, один з ідеологів просвітництва в Україні Іван Петрович Котляревський народився в Полтаві. Тут зростав, навчався в семінарії, звідси пішов служити до війська, по відставці сюди ж повернувся. Тут же знайшов для себе справу, яка цілком відповідала його природним нахилам та уподобанням. 25 років займав посаду наглядача Будинку виховання дітей бідних дворян, поєднуючи у вихованні батьківську ласку з розумною вимогливістю та строгістю. А головне – тут, у Полтаві, він став відомим письменником.

Завдяки своїй творчості Іван Петрович Котляревський став помітною постаттю не тільки на Полтавщині і в Україні, але і в усьому літературному світі. Ще за роки життя письменника його п’єси ставили кращі театри України та Росії, а слава про нього ішла світом.

Більше про письменника та про його творчість читайте у літературному блозі КЗ «Бібліотечна планета» https://globinobiblioteka.blogspot.com/2020/09/9-1769-10-1838.html#more

Друковані видання творів Івана Котляревського запитуйте у фондах  бібліотек Глобинської ОТГ. Приємного читання!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень