A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вирішення питань життєдіяльності Глобинської громади на порядку денному виконавчого комітету

Дата: 26.01.2018 16:22
Кількість переглядів: 919

25  січня   2018 року відбулося перше в цьому році засідання виконкому Глобинської  міської ради під головуванням заступника міського голови Олександра Артюшенка.

Виконком розглянув 29 важливих питань, які стосуються  життєдіяльності нашої громади. Серед них питання про стан пасажирських перевезень на території Глобинської міської територіальної громади, в ході розгляду якого піднімалось питання корегування графіку руху автобусного маршруту №8 Бориси-Глобине (через Яроші, Пироги, Опришки).

Рішенням виконкому було створено раду опіки та піклування при органі опіки та піклування, яким є виконавчий комітет Глобинської міської ради, з метою вирішення у встановленому законодавством порядку питань опіки та піклування над повнолітніми особами. 

Для сприяння забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток було затверджено положення про комісію з питань захисту прав дитини при виконкомі Глобинської міської ради, яка є консультативно-дорадчим органом, що утворюється сесією міської ради.

Володимир Бондарь, начальник відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій, прозвітувався про виконання Програми муніципальної підтримки ініціатив громадян Глобинської міської територіальної громади на 2017 рік, продемонструвавши презентацію свого звіту (детальніше…).

Робочою групою розроблений проект Програми муніципальної підтримки ініціатив громадян Глобинської міської територіальної громади на 2018 рік  (презентація Програми). Даний проект був затверджений виконавчим комітетом Глобинської міської ради та рекомендований до розгляду сесії міської ради. 

Одним серед важливих питань було погодження Програми інформатизації Глобинської міської ради на 2018-2020  роки. Вищезазначена Програма була розроблена з метою поглиблення та розвитку інформатизації виконавчих органів Глобинської міської ради, ефективної взаємодії місцевого самоврядування з громадянами, всебічного застосування новітніх інформаційних технологій, сучасних методів та засобів збирання, обробки, зберігання даних, створення умов для побудови інформаційного суспільства.

Начальник загального відділу Світлана Кузнєцова доповіла про підсумки роботи зі зверненнями громадаян, які надійщли до виконкому Глобинської міської ради за 2017 рік. Так, за вказаний період надійшло 1103 звернення, з них письмових – 1001, під час особистих прийомів – 100. В порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість звернень збільшилася на 40. За допомогою до міської ради переважно зверталися найменш соціальнозахищені категорії громадян, люди похилого віку, громадяни, які значною мірою втратили здоров’я і працездатність. У зв’язку з цим, за 2017 рік переважне місце займають питання соціального захисту, аграрної політики, комунального господарства та житлової політики. За відповідний період позитивно вирішено 744 звернень, роз’яснено – 292, відмовлено – 55, перенесено до розгляду на 2018 рік - 10. 

Найбільш жваву дискусію викликало питання щодо погодження перспективного плану розвитку спроможної мережі надання первинної медичної допомоги в Глобинській об’єднаній територіальній громаді, з якого доповідав завідувач сектору охорони здоров’я Віталій Мазур. Свої пропозиції щодо формування перспективного плану внесла староста Пирогівського старостинського округу Тамара Кір'ян. Більшістю голосів було погоджено план розвитку спроможної мережі надання первинної медичної допомоги жителям громади, запропонований сектором охорони здоров’я.

Робота виконкому тривала більше 2 годин. Коло розглянутих питань та прийнятих рішень було значним та вимагало пильної уваги членів виконкому.  Але всі вони були  направлені на вирішення конкретних питань із забезпечення життєдіяльності громади та планів її подальшого розвитку, а також розгляду звернень громадян та юридичних осіб.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень