A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Примхи зими перед початком весни

Дата: 28.02.2018 16:25
Кількість переглядів: 928

В кінці зими остання мабуть згадала, що її найперші ознаки - це мороз та сніг. Тож кінець лютого виявився незвично морозним для цьогорічної зими,  а вже в останні дні зимового місяця  відзначилася  значним снігопадом та хурделицею.

Глобинські комунальники усунення наслідків негоди розпочали з другої години ночі 28 лютого 2018 року. Тож на ранок всі центральні вулиці  та  значна частина інших вулиць  міста Глобине  були розчищенні від снігових заметів.  Доклали зусиль комунальники  і до розчищення тротуарів в  центрі громади. Значну допомогу  в розчищенні вулиць міста надали підприємства та  приватні  господарства, які мають спеціалізовану техніку та які долучилися до розчищення вулиць населених пунктів громади від снігу. Всього в ніч з 27 на 28 лютого працювало 7 одиниць спеціальної техніки на розчищенню вулиць міста від снігу.

«Звісно, що наявними силами та технічними засобами ми не змогли одночасно розчисти  всі вулиці та шляхи нашого міста від снігу, - розповідає директор КП «Глобинське» Анатолій Шаповал, - та ми використали всі свої можливості.  Координували роботи з подолання наслідків  природної стихії заступник Глобинського міського голови Олександр Артюшенко, начальник відділу розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міськвиконкому Сергій Пономарьов та провідний спеціаліст цього ж відділу Олександр Салабай. Останній,  до речі, разом з комунальниками працював з 2 години ночі. Чималу увагу приділили розчищенню від снігу тротуарів, щоб люди вранці мали змогу добиратися в центрі міста до робочих місць, лікарні, аптек, торгівельних точок, адміністративних приміщень. На жаль, значний покрив снігу не завжди давав змогу застосовувати для розчистки  від снігу пристосований для цих цілей мотоблок. Тож, вкотре вже постає необхідність придбання для потреб комунального господарства міні трактора, який зміг би такі роботи виконувати без проблем. А так, значну частину тротуарів по вулиці Центральній та вулиці Володимирській, території біля дитячих садків  довелося  очищати від снігу комунальникам вручну. До 11- початку 12 години дня практично всі вулиці та тротуари міста було розчищено від снігових заторів».

В той же час Олександр Артюшенко  наголосив, що комунальникам розслаблятися не можна. Адже знову очікуються нові не менш великі опади. Саме про готовність до усунення наслідків нових примх зимової природи  говорили на оперативній нараді в  заступника міського голови Олександра Артюшенка.

Втім, крім проблем, які принесла негода, останній день зими подарував і чудові краєвиди зимового пейзажу, які додають гарного  настрою та особливо приємні для глобинської малечі так, як урізноманітнюють їх дозвілля зимової пори.  

І на останок. Через значну кількість опадів можуть мати місце  факти несвоєчасного розчищення проїзних шляхів доріг та вулиць. В зв’язку з цим прохаємо набратися терпіння, адже в першу чергу розчищаємо головні магістралі міста та населених пунктів громади для забезпеченні руху громадського транспорту, а потім всі інші вулиці. В разі крайньої необхідності телефонуйте за телефоном 24-7-65 (цілодобово).

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень