A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

На порядку денному безпека усіх учасників освітнього процесу

Дата: 16.09.2020 10:43
Кількість переглядів: 1309

Спільну нараду з керівниками закладів загальної середньої освіти провів Глобинський міський голова Станіслав Джусь. Головним питанням порядку денного було стан виконання закладами загальної середньої освіти протиепідемічних заходів в період карантинних обмежень.

Про результати проведених перевірок освітніх закладів з питань виконання протиепідемічних заходів в період карантинних обмежень доповіла Валентина Ричка – лікар з гігієни харчування відділу по контролю за дотриманням санітарного законодавства Глобинського управління головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Валентина Юхимівна детально проаналізувала найбільш типові порушення, які були виявленні у навчальних закладах. Наголосила на необхідності детального вивчення та неухильного дотримання вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби» під час навчального процесу.

Одночасно лікар порадила керівникам освітніх закладів перейняти досвід Глобинської опорної школи №5 з даного питання, оскільки результати перевірки показали, що у цьому ЗЗСО Постанова №50 від 22.08.2020р. виконується досконало, прописано тимчасовий регламент навчального режиму у закладі, з яким ознайомлені батьки учнів та всі працюючі і це сприяє організації злагодженої роботи всіх працівників.

Своїм досвідом з колегами поділилася директорка опорного навчального закладу №5 Світлана Романенко та презентувала його у формі відео (можна перегляну нижче). Світлана Павлівна відмітила, що тимчасовий регламент розробляли спільно з усіма працівниками навчального закладу та батьками, обговорювали в соціальних мережах та при зустрічах на нарадах. Всі деталі колективно обмірковували і знаходили «точки дотику», тому і вдалося організувати навчальний процес таким чином, що всі знають свої обов’язки та виконуюють їх зі всією відповідальністю, піклуюючись про здоров’я і безпеку дітей, адже це наразі найважливіше завдання в сьогодніших реаліях.

Міський голова Станіслав Джусь, заступник міського голови Галина Токаренко, начальник відділу освіти Світлана Надтока обговорили з керівниками шкіл інші питання щодо організації освітнього процесу, адже питань наразі більше, аніж відповідей. Та всі розуміють, що всі стали заручниками ситуації, повязаної з поширенням захворювання на COVID-19, в якій живе зараз вся країна.

Підсумовуючи нараду, міський голова Станіслав Джусь наголосив на необхідності відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради тримати на постійному контролі виконання закладами освіти міської ради вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби» та забезпечння закладів освіти міської ради засобами індивідуального захисту, антисептиками та дезінфекційними засобами.

Окрім цього очільник громади акцентував увагу керівників закладів середньої освіти на необхідності усунення недоліків, виявлених під час перевірки виконання закладами загальної середньої освіти протиепідемічних заходів в період карантинних обмежень, у найкоротші терміни

Одночасно рекомендував директору Глобинської гімназії №1 ім.В.Є.Курченка Катерині Скляр переглянути тимчасовий регламент закладу по організації навчального процесу в умовах карантину, використавши досвід Глобинської опорної школи №5.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень