Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Наша гордість і слава

Дата: 15.10.2020 14:16
Кількість переглядів: 706

Герої не вмирають. Пам'ять про тих, хто своїми грудьми стали на захист Вітчизни, священна. Тож, памятати загиблих героїв і шанувати живих -священний обовязок кожного українця. Тому саме 14 жовтня, у день покровительки всього роду козацького Пресвятої Покрови, у День захисника України та День українського козацтва у селі Жуки Глобинської громади  відбулися урочисті заходи.

До гостей, які зібралися біля памятника загиблим воїнам, звернулися Глобинський міський голова Станіслав Джусь та староста Жуківського старостинського округу Ольга Козіна. Вони привітали всіх чоловіків із прийдешнім святом, та всіх, хто носить почесне звання захисника України, бажали мирного неба, добробуту та злагоди в родинах.

У рамках святкування Дня захисника України в селі відкрили Дошку Пошани «Наша гордість і слава», на якій розміщено 17 світлин наших земляків – жителів Жуківського старостинського округу: 12 учасників антитерористичної операції на Сході України (1 загиблий), 3 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та 2 воїнів-інтернаціоналістів. Почесне право відкрити дошку надали Олександру Присакарю, учаснику антитерористичної операції, і Володимиру Дорошенку, учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Ольга Козіна подякувала меценатам: ТОВ «Лан-Агро» (Андрію Пилипченку), Івану Горобцю, Павлові Момсику, Василю Мошті, Сергію Терещенку,  які надали фінансову допомогу на облаштування Дошки Пошани, а також волонтеру і підприємцю Ярославу Хименцю, який долучився до організації і проведення урочистостей, надавши квіти для нагородження.

Очільник громади Станіслав Джусь з нагоди Дня Захисника вручив Подяки за відвагу, мужність, самовідданість і служіння Україні жителям Жуківського старостинського округу - учасникам антитерористичної операції, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та воїнам-інтернаціоналістам, які в той чи інший час віддавали свої знання, силу, мужність, професіоналізм справі захисту безпеки, незалежності та територіальної цілісності України.

Вшанували цього дня і пам’ять уродженця с.Опришок Віктора Аврамчука, який у 2016 році загинув від розриву ворожої міни, захищаючи східні кордони України. Учасники заходу поклали живі квіти до  меморіальної дошки, розміщеної на будівлі Жуківської школи, де свого часу навчався Віктор та відвідали місце його поховання, де за кошти його бойових побратимів,  Віктору встановлено пам’ятник. Пам'ять про героя живе в серці кожного його односельця, кожного патріота України.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень