A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Запалімо свічку…пам’ятаймо…

Дата: 27.11.2020 15:41
Кількість переглядів: 1106

Четверта субота листопада – жалобний день для всієї України, день вшанування пам’яті жертв голодоморів.

Тоді, в першій половині ХХ століття, радянська влада зробила все, аби знищити українців, і обрала для цього один із найбезжальніших способів – голод, а саме штучний голод. Тому пам'ять про Голодомор для усіх нас - це не тільки питання скорботи, співчуття, і смутку за безвинними жертвами комуністичного режиму, але і справа принципу для кожного українця, у чиїх серцях живе людяність та справедливість, бо пам’ятати – святий обов’язок кожного українця.

Тож, напередодні скорботної суботи, не змогли не прийти на Мічурінський цвинтар міста Глобине представники місцевого самоврядування, установ та організацій міста аби вшанувати пам’ять мільйонів співвітчизників, померлих від голоду.

Перед присутніми виступили Глобинський міський голова Станіслав Джусь, народний депутат Олексій Мовчан та голова Глобинської районної держадміністрації Наталія Величко, наголосивши на важливості усвідомлення страшної трагедії українського народу, усвідомлення ціни, яку довелося сплатити українцям на шляху становлення української державності, закликали цінувати і берегти ті свободи, які маємо сьогодні.  

Учасники заходу запалили свічки, аби зігріти душі тих, кого в часи страшного мору з голоду на нашій щедрій хлібодатній землі, не відспівували, не проводили в останню путь, не поминали. Хвилиною мовчання та покладанням квітів до памятного знаку учасники заходу вшанували пам’ять усіх, хто помер страшною голодною смертю.

Очільник громади звернувся до присутніх із закликом долучитися до загальнонаціональної скорботної акції "Запали свічку пам’яті" і у суботу 28 листопада о 16.00 запалити свічку на вікні, і у такий спосіб вшанувати пам’ять всіх борців та мучеників, всіх невинно закатованих та ненароджених, в пам’ять про співвітчизників та наших земляків, без жалю винищених голодомором.

Вічна пам’ять загиблим і вічна слава Україні!

Фото без опису

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень