A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

5 грудня - Міжнародний день волонтера

Дата: 04.12.2020 20:30
Кількість переглядів: 311

Волонтер – у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які цілком безоплатно працюють будь-де, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах і будинках для людей похилого віку. Згодом волонтерами почали називати людей, які не тільки фізично допомагали ближнім, а і займалися збором коштів, чи речей для потреб милосердя. Тобто, будь яка людина, яка жертвує своїм часом, коштами чи певними матеріальними ресурсами може вважатися волонтером.

 

Офіційно вважається, що волонтерський рух бере початок у 20-х роках XX століття. Після Першої світової війни, у 1920 році у Франції, під Страсбургом, був здійснений перший волонтерський проект за участю німецької та французької молоді, в рамках якого волонтери відновлювали зруйновані війною ферми в районі місць найбільш запеклих боїв між німецькими й французькими військами. Потім цю естафету підхопила Індія й рух поширився світом.

 

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 рік, саме Революція Гідності та війна на Сході України дали поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, яке з поодиноких випадків виросло в потужний громадянський рух. Люди заради ближнього (в широкому розумінні цього слова) жертвували всім, чим лише могли: часом, коштами, а іноді й життям.

 

Жителі Глобинської громади з перших днів революції і війни на Сході долучилися до допомоги нашим воїнам. Глобинщина славна своїми волонтерами, бо цей рух об’єднав найрізноманітнішу вікову і соціальну категорію – і учнів шкіл, і працівників державних установ, і підприємців та пенсіонерів. Завдяки участі у волонтерському русі люди усвідомили, що разом ми сила, і можемо вирішити будь які проблеми! Від забезпечення армії озброєнням, обмундируванням і продовольством до вирішення окремих питань людей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Бо саме наша з Вами адресна підтримка може змінити таким людям усе їх подальше життя.

 

Відділ соціального забезпечення виконавчого комітету Глобинської міської ради в цей день щиро вітає всіх наших небайдужих і добросердних людей, які надають, за потребою, сім’ям громади, що перебувають у складних життєвих обставинах, необхідну допомогу - це продукти харчування, одяг, взуття, іграшки, речі першої необхідності та ін.

 

Висловлюємо вдячність всім тим, хто готовий допомагати людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання. Ви робите світ кращим! Ваша праця така непомітна і непублічна. За неї Ви навіть не завжди чуєте слова вдячності від тих, кому її надаєте. Але, саме Ваші добро і співчуття, здатні змінити світ на краще! Щиро вітаємо із всенародним святом – Міжнародним Днем волонтера. Нехай добро і любов завжди повертаються людською шаною, визнанням і вдячністю!

 

Відділ соціального забезпечення

виконавчого комітету Глобинської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень