A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Щодо надання соціальних послуг і матеріального забезпечення безробітним у 2020 році

Дата: 11.01.2021 16:34
Кількість переглядів: 464

Послугами  обласної  служби зайнятості за рік скористалися більше ста тисяч громадян

Протягом 2020 року послуги обласної служби зайнятості отримали 102,2 тисячі громадян, які шукали роботу. Із них 70,9 тисячі людей мали статус зареєстрованого безробітного.

Від 8,6 тисячі роботодавців за рік надійшло 46 тисяч  пропозицій роботи.

 

Роботу отримали 33 тисячі людей

За сприяння обласної служби зайнятості у 2020 році отримали роботу 33,2 тисячі  осіб, зокрема 20,9 тисячі зареєстрованих безробітних.

10 безробітних отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 445 безробітних. Із них 83 особи недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 362 особи, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності.

 

5 тисяч мешканців Полтавщини заробляли на громадських і тимчасових роботах

Обласна служба зайнятості забезпечила тимчасову зайнятість 5 тисяч громадян. 

Найбільш поширені види громадських робіт такі: екологічний захист навколишнього середовища, благоустрій, інформування про субсидії, роботи із соціально вразливими верствами населення.

 

 

Близько 5 тисяч безробітних проходили профнавчання

Для відповідності професійно - кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням обласної служби зайнятості 4,9 тисячі  безробітних проходили професійне навчання.

Зокрема 3,4 тисячі безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Задля підвищення конкурентоспроможності на ринку праці 87 осіб старше 45 років отримали ваучер на навчання за спеціальностями «медсестринство», «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» та «водій автотранспортних засобів».

 

 

На обліку – 28 тисяч безробітних 

У регіональній службі зайнятості станом на 1 січня 2021 року на обліку перебувало 28 тисяч безробітних.  Із них 25,7 тисячі осіб отримували допомогу по безробіттю.

За професійними групами серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання обладнання та машин (26,5%), працівники сфери торгівлі і послуг (15,5%), представники найпростіших професій (13,1%), законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (10,3%).

 

Найбільший попит роботодавців – на кваліфікованих робітників   

Станом на 1 січня 2021 року кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, становила 1,6 тисячі одиниць.

У базі даних служби зайнятості також містилася інформація про 937 пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (27,6%),  робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (15,9%), фахівців (14%), працівників сфери торгівлі та послуг (13,7%).

 

Інформація підготовлена відділом інформаційної роботи  Полтавського обласного центру зайнятості. Тел.: 51-84-38.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень