Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Робота четвертої позачергової сесії міської ради

Дата: 26.01.2021 10:45
Кількість переглядів: 1898

25 січня 2021 року у залі засідань Глобинської міської ради відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради та по його закінченню пленарне засідання 4-ї (позачергової) сесії Глобинської міської ради VIII скликання.

 

Порядок денний спільного засідання постійних комісій, який містив два питання: «Про призначення на посаду директора Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» Грицай С.В.» та «Про відповідальну постійну комісію Глобинської міської ради з питань реалізації державної регуляторної   політики», депутати доповнили ще двома питаннями, а саме про «Про депутатський запит депутата Глобинської міської ради  Копанішина С.Ю.» та «Про затвердження Положення про старосту в новій редакції».

 

З першого питання порядку денного виступила начальник відділу соціального забезпечення Людмила Норенко. Вона проінформувала депутатів про результати проведення конкурсу на зайняття посади директора Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради». Людмила Василівна повідомила, що переможцем за результатами конкурсу визнано Грицай Світлану Вікторівну. Після обговорення даного питання депутати погодили питання до розгляду на пленарному засіданні ради.

Проєктом рішення «Про відповідальну постійну комісію Глобинської міської ради з питань реалізації державної  регуляторної   політики» пропонувалося покласти повноваження з питань реалізації державної  регуляторної   політики на території Глобинської міської територіальної громади на постійну депутатську комісію з питань регламенту, забезпечення законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування та регуляторної політики (голова комісії - Феденко О.О.). Пропозицій і зауважень з даного питання у членів спільного засідання депутатських комісій не було, тому питання погодили до розгляду на пленарному засіданні ради.

Потому депутати заслухали депутата міської ради Сергія Копанішина, який виступив із депутатський запитом. Запит адресований  керуючому Глобинське УЕГС АТ «Полтавагаз» Володимиру Замогильному з проханням надати інформацію про фактичну кількість газопроводів високого, середнього, низького тиску, а також споруди на газопроводах ГРП, ШРП, КСС із зазначенням власників вищезазначеного майна в межах Глобинської ОТГ із розділенням по групам - державні, власні, населення, підприємства, комунальні. Одночасно прохав зазначити, згідно яких документів (договір оренди/акт приймання) проводиться господарська діяльність з обслуговування газопроводів та споруд, без посилання на Постанову НКРЕКП від 15.06.2017 № 778 (зі змінами). Після обговорення депутати одноголосно погодили дане питання до розгляду на пленарному засіданні ради.

 

З останнього питання порядку денного виступив депутат міської ради Олександр Феденко. Він наголосив, що необхідність внесення змін до Положення про старосту виникла у зв’язку із значною увагою громадськості до питання призначення старост у населених пунктах громади та відсутністю у законодавстві чіткої процедури призначення старост. Зазначив, що активні громадяни організували збір підписів на підтримку того чи іншого кандидата. Разом з тим, ч.1 ст.541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено, що староста затверджується міською радою на строк її повноважень за пропозицією міського голови. Беручи все це до уваги, депутати запропонували затвердити Положення про старосту Глобинської міської територіальної громади у новій редакції. На спільному засіданні комісій думки депутатів з цього питання розділилися.

 

По закінченню засідання після короткої перерви, депутати зібралися на пленарне засідання четвертої позачергової сесії. Оскільки всі питання порядку денного були детально розглянуті на спільному засіданні постійних комісій, пленарне засідання ради пройшло швидко та конструктивно. У ході роботи депутати прийняли відповідні рішення з усіх питань, внесених на розгляд. Зокрема, більшістю голосів затверджено Положення про старосту Глобинської міської територіальної громади у новій редакції.

 

У різному депутати обговорили проблеми відключення мереж вуличного освітлення від енергопостачання у новоприєднаних населених пунктах громади. Роз’яснення з цього питання надав заступник міського голови Олександр Артюшенко. Заступник міського голови Галина Токаренко та начальник відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради Світлана Надтока надали відповіді на питання депутатів стосовно організації харчування школярів, заробітної плати педагогічних працівників, оплати енергоносіїв у закладах освіти новоприєднаних сільських населених пунктів.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень