A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

«Не прощаюсь з тобою, моя Україно…»

Дата: 09.02.2021 16:57
Кількість переглядів: 555

У вирі буденних проблем, швидкості буття, у потоці сотень тисяч рішень важливо не забути про те, що справді цінне. А це передусім память про особистості України, хто творив нашу історію.

9 лютого промайнуло 16 років відтоді, як обірвалася життєва стежина Раїси Кириченко, нашої славної землячки, Героя України, народної артистки України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, повного кавалера ордена княгині Ольги.

З метою вшанування пам’яті про нашу славну краянку Раїсу Панасівну Кириченко, у отчому краї Берегині української пісні відбулися меморіальні заходи «Не прощаюсь з тобою, моя Україно…». Участь у заходах взяли односельці співачки, Глобинський міський голова Станіслав Джусь, заступник міського голови Олександр Артюшенко, депутат міської ради Андрій Череп, куратор музею «Мамина вишня» Вікторія Срібна, педагоги та учнівська молодь.

Поминальний молебень у Корещинській церкві Покрови Пресвятої Богородиці відправив Благочинний Глобинського району протоієрей Володимир. Потому учасники заходу відвідали місце вічного спочинку співачки на кладовищі с.Корещина та поклали квіти до її могили. Помолилися за упокій душі Берегині, аби вона знайшла спокій у Царстві небеснім.

Гості відвідали і батьківську оселю, а нині музей-садибу «Мамина вишня», де зростала Раїса Панасівна, де промайнуло її дитинство, поклали квіти до меморіальної дошки на батьківському будинкові співачки та до пам’ятника Раїси Кириченко, який знаходиться на подвір’ї землянківської школи, яка носить її ім’я.

Раїса Панасівна – жінка-легенда, яку подарувала Україні і світові Глобинська земля. Тож, бережімо світлу память про нашу незабутню, неповторну, чарівну Раїсу Кириченко!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень