A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося засідання виконавчого комітету міської ради

Дата: 03.03.2021 11:54
Кількість переглядів: 977

26 лютого 2021 року відбулося засідання виконавчого комітету Глобинської міської ради, яке пройшло під головуванням міського голови Станіслава Джуся. У ході засідання розглянуто низку важливих питань з різних сфер життєдіяльності громади.

Члени виконкому слухали про стан виконання заходів міської Програми «Соціальний захист» за 2016-2020 роки та про здійснення соціального супроводження прийомних сімей, які функціонують на території Глобинської міської ради. Також члени виконкому прийняли рішення про виділення одноразової адресної грошової допомоги громадянам Глобинської громади відповідно до Програми соціального захисту населення Глобинської міської ради на 2021-2025 роки, а також відповідно до цієї ж Програми прийнято рішення надати грошову допомогу членам сімей загиблих, померлих, зниклих безвісті учасників антитерористичної операції, операції об'єднаних сил, воїнів-інтернаціоналістів, в зв’язку з відзначенням Міжнародного жіночого дня, в сумі 500 грн. кожному.

Про  заходи до Міжнародного дня прав жінок і миру та щодо відзначення річниці з Дня народження майстра українського слова, Великого Кобзаря Т.Г.Шевченка проінформувала виконуюча обов’язки начальника відділу культури, спорту, сім’ї та молоді Оксана Дьяченко. Відповідно планується  9 березня 2021 року покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка у м. Глобине, та доручено відділу культури, спорту, сім’ї та молоді виконавчого комітету Глобинської міської ради спільно із закладами культури забезпечити організацію та проведення заходів до Міжнародного дня прав жінок і миру та відзначення річниці з Дня народження майстра українського слова, Великого Кобзаря Т.Г. Шевченка за окремими планами.

У ході засідання розглянуто проєкт Програми муніципальної підтримки ініціатив громадян  Глобинської міської територіальної  громади на 2021 рік. Проєктом визначено загальний обсяг фінансування Програми у сумі 391 тис. 300 грн. Ці кошти передбачались для реалізації 10 проєктів від ініціативних груп громадян. Міський голова Станіслав Джусь запропонував збільшити обсяг фінансування Програми та кількість проєктів, які можна реалізувати у її межах. Дана пропозиція знайшла підтримку і у присутніх на засіданні депутатів міської ради. Після обговорення члени виконкому дійшли згоди та прийняли рішення про збільшення загального обсягу фінансування Програми до 1 млн. з бюджету громади. Одночасно визначено, що фінансування з міського бюджету одного проєкту не повинно перевищувати 50 тис. грн. Відповідно у межах Програми можна буде реалізувати 20 проєктів ініціативних груп громадян.

Про організацію та проведення призову громадян України на строкову військову службу весною 2021 року доповіла начальник загального відділу виконкому міської ради Світлана Кузнєцова.

За результатами розгляду звернень фізичних осіб щодо підчистки та видалення зелених насаджень на території Глобинської територіальної громади, актів обстежень зелених насаджень, що підлягають видаленню, виконавчим комітетом прийнято відповідне рішення.

Окрім того розглянуто низку питань, що стосувались захисту прав дітей та належного виконання батьківських обов’язків окремими громадянами, затверджено Положення про спеціальну комісію з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації виконавчого комітету Глобинської міської ради та Положення про ланку Глобинської територіальної громади територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту виконавчого комітету Глобинської міської ради.  

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.

Фото без описуФото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень