A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

«Український доброволець – взірець патріотизму»

Дата: 15.03.2021 15:20
Кількість переглядів: 1569

14 березня Україна відзначала День українського добровольця. Це свято справжніх патріотів, людей, які за покликом серця у важкий для своєї країни час стали на захист суверенітету і територіальної цілісності. З цієї нагоди, з дотриманням  вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) в ЗЗСО Глобинської ОТГ пройшли інформаційно-освітні національно-патріотичні заходи, присвячені воїнам, які відстоюють незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

Проведено  єдину  інформаційну хвилину «Доброволець – це почесне звання»,  уроки звитяги «Вони для нас виборюють життя», «Наші земляки – добровольці», "Добровольці - воїни світла", "Ми пам'ятаємо Ваш подвиг". Бібліотекарями організовані викладки літератури «Вони для нас виборюють життя», проведені тематичні заходи «Живе лише той, хто не живе лише для себе, хто для других виборює життя». Вихованці Пузиківського НВК (директор Гончаренко І.С.) поклали  квіти до меморіальної дошки воїну-земляку Руслану Рущаку. У Бабичівському НВК (директор Родак Н.М.) відбулася зустріч з випускником НВК, військовослужбовцем-контрактником Олександром  Модніковим «Доброволець – це стан душі». Великокринківська ЗОШ І-ІІІ ст. (директор Цимбал М.Є.) долучилися  до онлайн марафону "День українського добровольця", програмою якого було передбачено онлайн Урок звитяги патріотичного виховання молодого покоління українців, подяка  дітям від ветеранів війни за підтримку воїнів у боротьбі за незалежність України, а також онлайн проєкт «Доба пам'яті» - це розповіді про події російсько-української війни, історію  українських добровольчих формувань та спогади про полеглих добровольців за участю ветеранів   війни, родин загиблих героїв-воїнів, волонтерів, громадських діячів.

Заступником директора з виховної роботи - Лисак К.Г., педагогом-організатором Митрович О.М., за сприяння Глобинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (Військовий комісар Осадчук М.В.), гуртківцями краєзнавчо-патріотичного напрямку «Патріоти рідного краю» (керівник Москаленко Л.Д.) організована зустріч з воїнами Світла, на яку були запрошені: заступник військового комісара Глобинського РТЦКСП майор Коваленко І.В., старший сержант Чепурний В.Л. (с. Весела Долина), молодший сержант Діденко М.В. (с. Великі Кринки). Під час розповіді запрошені донесли до дітей те, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Україну та її народ віддати найдорожче – своє життя. Тепла атмосфера, вогники та цікавість в очах у дітей, розуміння та подяка у колег-вчителів - це все дійсно справило враження!

Фото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень