A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

2 квітня - Всесвітній день поширення інформації про аутизм

Дата: 31.03.2021 13:21
Кількість переглядів: 1967

«Потенціал людей з аутизмом  необмежений, як і потенціал інших людей. Це лише питання надання підтримки й освіти, що враховує потреби осіб з аутизмом»

 

Доктор Стівен Шор, професор корекційної освіти,

консультант у питаннях аутизму, людина з аутизмом

 

Фахівці КУ «Глобинський інклюзивно-ресурсний центр» Глобинської міської ради напередодні Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм, приготували приємні сюрпризи та провели розважальні ігри для дітей, які відвідують ІРЦ. На сьогодні в інклюзивних групах закладів дошкільної освіти виховується троє діточок з розладом аутистичного спектру (РАС)  та двоє учнів навчаються в інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти.  В закладах освіти здійснюється психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами, а розлад аутистичного спектру належить до категорії особливих освітніх потреб. В інклюзивно-ресурсному центрі діти отримують корекційно-розвиткові послуги, батькам надаються консультації щодо особливостей розвитку, виховання, адаптації в дитячому колективі, навчальній діяльності. На інформаційному стенді в Центрі містяться буклети з інформацією про аутизм.

 

Надзвичайно важливим в роботі з дітьми є раннє виявлення розладів спектру аутизму. Саме завдяки своєчасному виявленню, діагностуванню порушення, враховуючи особливості харчування, дотримання режиму дня та інші особливості розвитку, соціальної взаємодії з оточуючими, діти з РАС можуть  успішно соціалізуватися і зайняти своє місце у суспільстві. Діти можуть відвідувати дитячі садочки, навчатися в звичайних школах, дружити з однолітками і розвивати свої здібності.

 

Фахівці КУ «Глобинський інклюзивно-ресурсний центр» готові надати інформаційну підтримку, консультації та рекомендації батькам, педагогічним працівникам щодо розладу аутистичного спектру.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень