A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Манжеліївський старостат – проблеми, що потребують першочергового вирішення

Дата: 02.04.2021 13:53
Кількість переглядів: 706

Глобинська громада значно зросла в своїх розмірах, тож відтепер турбот у керівництва громади подвоїлося. І одне з перших завдань – визначитись з колом першочергових питань по кожній сільській громаді,  які потребують свого негайного вирішення.

Цього тижня заступник Глобинського міського голови Олександр Артюшенко та начальник відділу розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою виконавчого комітету  міської ради Олександр Пономарьов побували в Манжеліївській громаді, де провели оперативну нараду за участю старости сіл Манжелія та Ламане Анатолія Пшеничного, керівника Манжеліївського КП «Промінь» Ірини Григоренко та спецаліста І категорії загального відділу виконавчого комітету Глобинської міської ради  Тетяни Мельникової. У ході наради обговорили проблемні питання із надання  послуг із водопостачання жителям с. Манжелії та перспективи подальшої діяльності місцевого комунального господарства. А проблем в цій галузі вистачає, адже окремі ділянки водопроводу збудовані ще в 60-роках минулого століття і потребують капітального ремонту. Не краща ситуація і із технічним станом водонапірних башт, в комунальному господарстві відсутня спеціальна техніка, яка б забезпечувала обслуговування водопроводів та артезіанських свердловин.

«Обслуговувати із Глобине водопроводи та артезіанські свердловини працівниками та технікою КП «Глобинське»  не доцільно, - зауважив під час наради заступник міського голови Олександр Артюшенко, - тому потрібно вишукувати можливості і  ресурси, щоб зберегти місцеве комунальне господарство і забезпечувати питне водопостачання жителів села».

Тож учасники наради намітили низку заходів, які повинні б забезпечити діяльність комунального господарства в Манжеліївському старостаті з надання якісних послуг з водопостачання, а на перспективу і розширення сфери комунальних послуг.

Відвідали і об’єкти комунального майна, які потребують негайного втручання, щодо їх збереження та подальшої безпечної експлуатації. Так, водонапірні башти в с. Манжелії мали пошкодження через які відбувався витік води, а це прямі збитки: втрати електроенергії та води. Вже наступного дня працівники КП «Глобинське» та Манжеліївського КП «Промінь» із застосуванням спецтехніки  провели ремонт двох водонапірних башт.

Необхідно вживати заходів і щодо збереження приміщення Манжеліївської загальносвітньої школи І-ІІІ ступенів, де просідання однієї із її стін привело до тріщини,  яка загрожує руйнуванню будівлі.

Не менш проблемним, що потребує свого вирішення є питання збереження комунального майна – колишнього понтонного мосту в с. Ламане. 

Всі ці проблеми потребують господарського вирішення, а яким чином та як саме і прагнули визначатись представники керівництва Глобинської громади та Манжеліївського старостату. 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень