A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Робота мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі

Дата: 08.04.2021 14:26
Кількість переглядів: 646

Профілактика вчинення домашнього насильства є одним із пріоритетних напрямків роботи КУ «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради».

 

7 квітня 2021 року здійснено плановий виїзд мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, керівник якої Грицай Світлана Вікторівна. Відповідну роботу проведено на території Пустовійтівського старостинського округу. Метою виїзду було проведення профілактичної,  інформаційно-просвітницької діяльності.  У ході проведеної роботи серед населення  було розповсюджено інформаційні матеріали щодо форм, проявів та наслідків насильства, формування нетерпимого ставлення громадян до цих явищ, а також щодо заходів у сфері запобігання та протидії насильству.

 

З метою ефективного використання матеріальних ресурсів центру та охоплення соціальною роботою територію громади під час виїзду фахівцями центру було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань діяльності новоствореної установи, а її директором Грицай Світланою серед мешканців с. Пустовійтове проведена роз’яснювальна робота на тему: «Що таке патронатна сім’я і як стати патронатними вихователями?» Крім того, місцевим жителям роздано інформаційні матеріали  щодо патронату над дитиною та функціонування прийомної сім’ї.

 

Завідувач відділення соціальної допомоги вдома за місцем проживання Мартиненко Тетяна Анатоліївна інформувала старосту с. Пустовійтове про обсяг та зміст соціальної послуги догляду вдома згідно державного стандарту. Повідомила, що в Пустовійтівському старостаті працює соціальний робітник Дида С. К., яка обслуговує 7 осіб, отримувачів соціальної послуги вдома. Зауважень до роботи та якості надання  послуг робітником не встановлено.

 

Спеціалістом відділення соціальної роботи та завідувачем Недосікою Оксаною Сергіївною було здійснено перевірку доцільності використання багатодітними сім’ями державної допомоги . В ході роботи було обстежено 10 сімей, що проживають в с. Пустовійтове та складено відповідні акти оцінки потреб на ці сім’ї. Нецільового використання коштів не виявлено.

 

Під час виїзду працівники центру разом з представником старостату обстежили 3 сімї, котрі перебувають в складних життєвих обставинах. Опрацьовувалися шляхи та заходи щодо їх вирішення. За результатами виїзду та відповідно прийнятих рішень буде надано соціальні послуги відділеннями центру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень