A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Патронат над дитиною – теж робота

Дата: 08.04.2021 16:39
Кількість переглядів: 513

Патронат над дитиною – тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Сім’я патронатного вихователя – сім’я, в якій за згоди всіх її членів, повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя з догляду, виховання та соціально-психологічної реабілітації дитини у своїй сім’ї на професійній основі.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови (житло на праві власності або користування) для надання послуг з догляду виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні, добровільного помічника з числа повнолітніх членів сім’ї (далі - помічник патронатного вихователя). Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною. Патронатними вихователями не можуть бути особи, зазначені у статті 212 Сімейного кодексу України.

Кандидат у патронатні вихователі подає за місцем проживання такі документи:

1) заяву;

2) копію паспорта громадянина України;

3) копію трудової книжки (у разі наявності);

4) висновки про стан здоров’я кандидата у патронатні вихователі та осіб, які проживають разом з ним;

5) довідку про відсутність судимості, в тому числі членів його сім’ї, які досягли чотирнадцятирічного віку і проживають разом з кандидатом у патронатні вихователі;

6) копію документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;

7) письмову згоду на влаштування дитини в сім’ю кандидата у патронатні вихователі усіх членів його сім’ї, які проживають разом з ним, в тому числі дітей, які досягли такого віку та рівня розвитку, що можуть її висловити.

До сім’ї патронатного вихователя можуть бути влаштовані діти віком від народження до 18 років, одночасно влаштовані можуть бути тільки діти, які є рідними братами та сестрами, або діти, які виховувалися в одній сім'ї на термін до 3-х місяців, але в окремих випадках термін перебування дитини в патронатній сім'ї може бути подовжений до 6 місяців.

 

Патронатному вихователю гарантована достойна оплата послуг, допомога та професійна підтримка фахівців соціальної сфери. Оплата послуг патронатного вихователя та виплата соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя. Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць. Соціальна допомога виплачується на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину. Розмір оплати за послугу патронату над дітьми складає 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи. У разі перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя неповний місяць соціальна допомога та грошове забезпечення виплачуються пропорційно до кількості календарних днів перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя.

Якщо Ви виявили бажання стати патронатним вихователем, звертайтеся до служби у справах дітей виконавчого комітету Глобинської міської ради за адресою: м. Глобине, вул. Центральна, 230/2, або телефонуйте 0663992489


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень