A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Інформація щодо проведення перевірок підприємств громади по дотриманню законодавства у сфері захисту рослин які відносяться до високого ступеня ризику

Дата: 19.04.2021 16:38
Кількість переглядів: 565

Фото без описуФото без описуУправління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області доводить до відома сільгоспвиробників громади що річні плани проведення перевірок та план проведення комплексних перевірок оприлюднюються на офіційному веб - сайті контролюючого органу та внесені до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) — Інспекційного порталу. Про планову перевірку суб'єкту господарювання можна дізнатися, перевіривши річні плани на Інспекційному порталі (https://www.inspections.gov.ua) .

З 10 грудня 2020 року набув чинності Закон України № 1071-IX про соціальну підтримку громадян і бізнесу на період протиепідемічних заходів, який передбачає виключення з п. 2 розділу II «Прикінцеві положення» Закону № 530 пп. 4, згідно з яким на період встановлення карантину та обмежувальних заходів заборонялося проводити органами державного нагляду (контролю) планові заходи контролю у сфері господарської діяльності. Тобто Законом України № 1071 передбачено відновлення проведення відповідних планових перевірок. В умовах карантину, 2021 року планові заходи державного нагляду (контролю) у сфері захисту рослин будуть проводитись у суб’єктів господарювання, які віднесені до високого ступеня ризику. Ступінь ризику визначається згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 34 від 23 січня 2019 року.

 

Позапланові перевірки проводяться тільки за наявності чітко визначених законом підстав:

- за письмовою заявою суб’єкта господарювання (за бажанням);

- з метою виявлення та підтвердження недостовірних даних, заявлених у звітності;

- з метою перевірки виконання суб’єктом господарювання приписів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попередньої перевірки;

- за зверненням фізичної особи про порушення, що спричинило шкоду її правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому середовищу чи безпеці держави;

- через неподання суб’єктом господарювання документів обов’язкової звітності за 2 звітні періоди підряд без поважних причин та ін. При цьому підприємця не повідомляють про проведення перевірки заздалегідь.

 

Під час проведення позапланової перевірки з’ясовуються лише те обмежене коло питань, необхідність перевірки яких стала підставою для здійснення перевірки та обов'язково зазначається у посвідченні (направленні) на проведення перевірки.

 

За результатами здійснення планового або позапланового заходу посадова особа органу державного нагляду (контролю) складає акт, в якому зазначає стан виконання, чи невиконання, вимог законодавства суб'єктом господарювання.

 

На підставі акта, складеного за результатами здійснення заходу, в ході якого виявлено порушення вимог законодавства, орган державного нагляду (контролю ) складає припис щодо усунення порушень, виявлених під час здійснення заходу або протокол на притягнення до відповідальності згідно ст 83' КУ п АП.

 

Для забезпечення прозорості, об’єктивності і неупередженості проводиться відеофіксація процесу здійснення заходів державного нагляду (контролю).

 

Спеціалісти відділу контролю за обігом засобів захисту рослин продовжують курс на відкритість та  діалог з суб’єктами господарювання і фізичними особами підприємцями та співпрацю, шукають оптимальні вирішення спірних питань, щоб уникнути неоднозначного розуміння законодавчих норм і не допустити тиску на суб’єктів господарювання та підприємця.

 

Основне завдання Держпродспоживслужби - прагнення знайти розумний баланс між інтересами держави і суб’єктами господарювання та підтримка створення ефективної системи контролю відповідно до міжнародних та європейських стандартів.

 

Провідний спеціаліст відділу контролю за обігом

засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки

державний інспектор ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області           О.В.Котляр


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень