A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ЧАЕС – символ трагедії українського народу

Дата: 26.04.2021 16:20
Кількість переглядів: 1364

2021 рік багатий на ″круглі″ дати: літературні, політичні. Але є одна дата, яка викликає сум, гіркоту втрати та змушує задуматись над майбутнім всієї планети. 35-ті  роковини Чорнобильської катастрофи.

26 квітня 1986 року стався вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. Чорнобиль - це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності тих, хто, ризикуючи своїм життям та здоров’ям, захистив людство від згубного впливу  радіації - пожежників, персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків. Тієї квітучої весни вони відправились назустріч невідомій небезпеці. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.Час не стер  їх  імена, не загоїв чорнобильських ран.

 

Темі Чорнобилької катастрофи  присвячені книжкові виставки та перегляди літератури, організовані в бібліотеках-філіях КЗ «Публічна бібліотека Глобинської міської ОТГ»: «Дзвони Чорнобильські душу тривожать», зустріч з учасником ліквідації аварії Наталією Станіславівною  Отрізною (КЗ «Публічна бібліотека Глобинської міської ОТГ), «Чорна мітка на Поліссі» ( Глобинська бібліотека-філія №2), «І гіркота пече полинна» (Пустовійтівська бібліотека-філія), «Чорнобиль – чорний біль України» (Зубанівська бібліотека-філія), «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять» (Манжеліївська бібліотека-філія), «Відлуння Чорнобиля» (Пузиківська бібліотека-філія), «Судомний дзвін Чорнобиля» та зустріч з ліквідатором аварії на ЧАЕС Михайлом Миколайовичем Буймистром (Пирогівська бібліотека-філія), відеопрезентація «Чорнобильська трагедія: 35 років» (Бабичівська бібліотека-філія), «Чорнобильський слід  на землі, в долонях, у душах» (Борисівська бібліотека-філія), «Судомний дзвін Чорнобиля» (Опришківська  бібліотека-філія), «Пам’ятайте про Чорнобиль… Думайте про майбутнє» (Заможненська бібліотека-філія),  віртуальна книжкова виставка «Чорнобиль: 35 років після катастрофи» (Глобинська бібліотека-філія №1).

 

Книги, присвячені Чорнобильській трагедії, стають актуальними не лише напередодні річниці аварії.Вони актуальні завжди, адже навколишній світ такий беззахисний і саме від людей залежить їх же майбутнє.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень