A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

У Глобинській громаді пройшли заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 09.05.2021 14:48
Кількість переглядів: 1021

У рамках відзначення Дня пам’яті та примирення і 76-тої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка забрала життя від 50 до 85 мільйонів людей в усьому світі у Глобинській громаді 8 травня відбулися урочисті заходи.

З самого ранку очільник громади Станіслав Джусь, заступник міського голови Інна Авраменко, в.о. голови відокремленого підрозділу організації ветеранів України у Глобинській міській та Градизькій селищній територіальних громадах Анатолій Чугуй відвідали місця поховань воїнів, що загинули під час оборонних боїв в 1941 році, при визволенні у вересні 1943 року та померли від ран в 1943-1944 роках у військових госпіталях міста Глобине, і які поховані на Центральному та старому Воїнському цвинтарях міста Глобине.

Фото без описуФото без описуБезжальна війна забрала мільйони життів наших співвітчизників. Вони за першим покликом, не шкодуючи власного життя, стали на захист своєї Вітчизни. Багатьом із них, на жаль, не судилося повернутись живими. Тож, на знак вшанування світлої пам’яті героїв-визволителів глобинці сформували колону біля пам’ятника Івани Глоби, і не зважаючи на дощ, здійснили Ходу пам’яті до пам’ятника Захисникам Вітчизни, де відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до пам’ятника Вічної Слави.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуУрочисті мітинги та покладання квітів до пам’ятних знаків, стел, братських могил загиблим воїнам пройшли і у сільських населених пунктах громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуПотому для жителів Глобинської громади відбувся тематичний концерт у міському будинку культури. Фрагменти святкового концерту нижче у відео.

Завжди пам’ятатимемо тих, хто віддав своє життя заради мирного неба та майбутнього нашої держави!

Вічна пам’ять загиблим героям, низький уклін живим!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень