A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

«НЕ ЗВАЖАЮЧИ НА ТЕ, ЩО ПЕРЕБУВАЄМО В «ЗЕЛЕНІЙ» ЗОНІ, НАШЕ ЗАВДАННЯ – ДОТРИМУВАТИСЯ ВСІХ ПРОТИЕПІДЕМІОЛОГІЧНИХ ЗАХОДІВ», – ДМИТРО ЛУНІН

Дата: 15.06.2021 10:21
Кількість переглядів: 347

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це 14 червня на апаратній нараді зауважив перший заступник голови Полтавської облджержадімністрації Дмитро Лунін. За його словами, цими вихідними Полтавщина вдруге проводила масове щеплення проти COVID-19 усіх охочих. Було відкрито п'ять Центрів масової вакцинації: в Полтаві, Кременчуці, Лубнах, Миргороді та Горішніх Плавнях.

За 2 дні у Центрах вакцинації щепили 2 654 осіб. Зокрема, у Полтаві – 859, Кременчуці – 1157, Лубнах – 126, Миргороді - 145, Горішніх Плавнях – 367.

Паралельно триває планова ревакцинація пріоритетних груп населення. Загалом на Полтавщині щеплення отримали понад 75 тисяч осіб, другою дозою – понад 14200 жителів області.

«Не зважаючи на те, що перебуваємо в «зеленій» зоні, наше спільне завдання – дотримуватися комплексу всіх протиепідеміологічних заходів, найефективнішим із яких є вакцинація.  Коронавірус не зник, тому дотримання простих правил і вакцинація – той дієвий інструмент, який поверне нас до звичного життя», – зауважив Дмитро Лунін.

«Загалом ситуацію в області можна охарактеризувати як стабільну. Але маємо розуміти: епідеміологічний процес на сьогодні лишається, пандемія і випадки захворювання теж, – зауважив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак, – міграція населення, недотримання профілактичних  заходів дають свої результати. Якщо дивимося на тенденцію поширення коронавірусної інфекції в порівнянні  з минулим тижнем, то цифри коливаються в межах 57, 41, 75 нових випадків. Це зобов’язує нас не розслаблятися. Є чіткі карантинні обмеження, яких ми  повинні дотримуватися».

Усього на лікуванні в стаціонарних умовах перебуває 135 осіб. 27 пацієнтів підключено до апаратів ШВЛ. За кількістю летальних випадків у найбільшій зоні ризику знаходяться люди вікових груп 60-69, 70-79 років, які мають супутні патології.

За словами Віктора Лисака, Полтавщина в достатній кількості забезпечена вакциною. До процесу вакцинації долучилися представники  виконавчої влади на місцях, облдержадміністрації, райдержадміністрацій, депутатський корпус. Триває вакцинація пріоритетних груп населення згідно з дорожньою картою. На цьому тижні щеплення проведуть особам у місцях позбавлення волі.

За минулий тиждень в області щепили понад 17 000 осіб. Роботу в цьому напрямку продовжують, зокрема й через вакцинальні центри.

Джерело: https://www.adm-pl.gov.ua/news/ne-zvazhayuchi-na-te-shcho-perebuvaiemo-v-zeleniy-zoni-nashe-zavdannya-dotrimuvatisya-vsih-prot


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень