A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Шануймо пам'ять про героїв-земляків

Дата: 15.06.2021 10:53
Кількість переглядів: 536

Сьогодні виповнюється 100 років від дня народження нашого земляка, гвардії лейтенанта, командира роти 178-го гвардійського стрілецького полку 60-ї гвардійської Червонопрапорної Павлоградської стрілецької дивізії 6-ї армії 3-го Українського фронту, Героя Радянського Союзу Чорноволенка Івана Гнатовича.  

«Виявивши наших десантників на правому березі Дніпра, фашисти здійснили 8 контратак, намагаючись скинути десант у воду. Вони не досягли поставленої мети та вирішили оточити сміливців і для цього висадили ворожий десант на катерах на українській переправі. Розпочався рукопашний бій. У хід пішли приклади, ножі, лопати і навіть каміння. Воїни Чорноволенка, успішно прорвавши колючий дріт огородження, увірвалися до ворожих траншей. Командир із гранатою та пістолетом в руці вдерся до німецького бліндажа, застрелив трьох гітлерівців та одного взяв у полон. Уміло маневруючи, підрозділ Чорноволенка підійшов до села Разумівки Запорізького району Запорізької області, витримав тут контратаку гітлерівців, звільнив село і, не зупиняючись, продовжував гнати ворога до села Нижня Хортиця. В цьому бою Іван Гнатович був смертельно поранений і невдовзі помер»

За мужність та героїзм, які проявив Чорноволенко Іван Гнатович під час форсування Дніпра та утримання плацдарму на його правому березі гвардії лейтенанту, командиру роти 178-го гвардійського стрілецького полку 60-ї гвардійської Червонопрапорної Павлоградської стрілецької дивізії 6-ї армії 3-го Українського фронту посмертно було присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

Слава Україні! Слава її героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень