Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Обговорили питання впровадження комплексного планування просторового розвитку території територіальної громади

Дата: 18.06.2021 14:03
Кількість переглядів: 629

17 червня у залі засідань міської ради відбулася робоча зустріч фахівців Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «ДІПРОМІСТО» із представниками міської ради та її виконавчих органів.

24 липня набуває чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель», основною новелою якого є те, що містобудівна документація на місцевому рівні, затверджена до набрання чинності цим законом, залишається чинною. Проте з початку 2025 року внесення змін до такої документації допускатиметься за умови приведення її у відповідність до вимог вищевказаного Закону.

Законом впроваджено новий вид містобудівної документації – комплексний план просторового розвитку території територіальної громади. Цей документ буде основною планувальною містобудівною документацією для розвитку територій та бізнесу. Зокрема, визначатиме потенційно привабливі для інвесторів території, правовий статус земельних ділянок в межах громади, а також пріоритети для стабільного економічного розвитку. Документ є досить об’ємним, тому буде реалізований поетапно.

У ході зустрічі обговорено Програму розроблення містобудівних та землевпорядних робіт на території Глобинської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки, окреслено основні етапи її реалізації та визначено перелік необхідних робіт.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень