A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Як оформити допомогу на догляд за особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу

Дата: 09.07.2021 13:37
Кількість переглядів: 1173

Фото без описуВідповідно до Закону України «Про психіатричну допомогу» особам, які проживають разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії  медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним виплачується державна допомога.

 

Кому надається допомога

Допомога на догляд надається дієздатній особі, яка зареєстрована або постійно проживає на одній житловій площі з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, і здійснює догляд за ним.

 

Строк, протягом якого виплачується допомога

Зазначена допомога призначається на шість місяців і виплачується щомісяця.

У разі коли особа, яка здійснює догляд за особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, є непрацюючим пенсіонером (особою з інвалідністю), їй призначається допомога на догляд на 12 місяців на підставі заяви та копії трудової книжки.

У разі виникнення обставин, які можуть вплинути на право особи на допомогу, ця особа повинна в десятиденний строк повідомити про такі обставини орган, що проводить виплату допомоги.

Допомога не призначається у разі, зокрема, перебування особи з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного  розладу на повному державному утриманні або стаціонарному лікуванні впродовж повного календарного місяця.

 

Для призначення допомоги подаються наступні документи:

- заява;

- документ, що посвідчує особу;

- декларація про доходи та майновий стан (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї) за формою, затвердженою Мінсоцполітики;

- висновок лікарської комісії медичного закладу щодо необхідності постійного стороннього догляду за особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу незалежно від того, чи є психічні розлади основною причиною інвалідності;

- копія довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією, яка видана особі з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, за якою здійснюється догляд.

Інформація про склад сім’ї заявника зазначається в декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги.

Куди необхідно звертатися:

Заяви з необхідним пакетом документів приймаються безпосередньо в територіальній громаді: 
- уповноваженими особами старостинських округів;
- посадовими особами центру надання адміністративних послуг.

 

 

Відділ соціального забезпечення

виконавчого комітету Глобинської міської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень