A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Очільник громади провів робочу зустріч із представниками бізнес-спільноти

Дата: 21.07.2021 15:08
Кількість переглядів: 688

Фото без опису20 липня відбулася зустріч-нарада керівництва та депутатів Глобинської територіальної громади з керівниками та представниками бізнес-спільноти, присвячена розвитку партнерства щодо напрацювання спільного бачення просторового розвитку громади.

 

Вітаючи учасників заходу, заступник міського голови Олександр Кочерга зазначив: Фото без опису«Розвиток громади неможливий без злагодженої співпраці між владою, бізнесом та громадою. Саме тому, ми хочемо разом із соціально-відповідальним бізнесом обговорити та сформувати спільну стратегію розвитку нашої громади, визначивши ваші потреби».

У ході зустрічі обговорили основні нововведення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель», який набирає чинності 24.07.2021 року та вносить зміни до ряду законів. Зокрема до Водного кодексу України, Земельного кодексу України, Законів України «Про архітектурну діяльність», «Про землеустрій», «Про регулювання містобудівної діяльності».

Запрошена на зустріч Ганна Айлікова, начальниця архітектурно-планувальної майстерні №3 Державного підприємства "Український державний науково-дослідний інститут проектування міст "ДІПРОМІСТО" імені Ю.М.Білоконя окреслила поняття «комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади», як основного із нововведень Закону, акцентувала увагу на необхідності розробки даного документу для подальшого розвитку громади та пояснила алгоритм його розробки та прийняття.

Комплексний план просторового розвитку території територіальної громади – одночасно містобудівна документація на місцевому рівні та документація із землеустрою, що визначає планувальну організацію, функціональне призначення території, основні принципи і напрями формування єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожньої мережі, інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, цивільного захисту території та населення від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони земель та інших компонентів навколишнього природного середовища, формування екомережі, охорони і збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території.

Фото без описуУ дружній атмосфері Ганна Вітольдівна відповідала на численні питання присутніх. І дискусія могла тривати ще довго, та зважаючи на обмежений час зустрічі, всі учасники домовились тримати «руку на пульсі», аби оперативно реагувати на виклики сьогодення.

Підсумовуюючи, очільник громади Станіслав Джусь зазначив: «Дякую всім, хто знайшов час та долучився до зустрічі. Сподіваюсь час не пройшов марно. Питання дійсно складне і затратне, як по часу, так і фінансово. Закликаю всіх вас до тісної співпраці. В свою чергу, ми будемо максимально намагатися іти на зустріч вам, будемо спільно знаходити ті механізми у законодавчому полі, які дозволять вирішувати проблемні моменти задля розвитку ваших підприємств і відповідно громади вцілому».

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень