A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Сигналізаційне повідомлення від 27.07.2021р.

Дата: 27.07.2021 09:55
Кількість переглядів: 296

Управління фітосанітарної безпеки  ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області інформує населення громади, що на площах капусти в усіх господарствах області виявлено рослини з масовим пошкодженням гусеницями капустяної молі. Шкідники загрожують урожаю капусти та іншим рослинам з родини капустяних.

https://lh3.googleusercontent.com/6vwpy6LxcF5yFJ8SSiix6PV5kP3-e5dfci_ae8lO4J2NKEQw4sTWvKf4EENN8_gdLCmTFg=s131          https://lh3.googleusercontent.com/fESLELkGyUja-lDY8wiFCvrxSSCY-OdE5X_CFRufBasDZ1mxZtVzgwiXGKuvnPjdQ6RPbg=s113          https://lh3.googleusercontent.com/dil2cfTD9aMdsQd3jzFQOWMXHP1DTafWxqRxqcMy0aNijmSa1lAU4LTSNJa0mf6RsRuJHQ=s113 

Капустяна міль відома швидкістю свого розмноження. Повний цикл розвитку шкідника триває 25-35 діб. Гусениці живляться відкрито, виїдаючи у листку невеликі діляночки у вигляді «віконець», не зачіпаючи шкірки з верхнього боку, що є характерною особливістю пошкодження фітофагом. Відроджені гусениці капустяної молі веретеноподібні, дуже рухливі. Спершу мають жовтувате забарвлення, а потім стають зеленими. Зазвичай завдовжки 12мм.

При заселенні 10%рослин і чисельності, яка перевищує 4-5 гусениці на одну рослину, доцільно проводити обприскування біопрепаратами (Лепітоцид, Бітоксибацилін) або інсектицидами з діючою речовиною (фозалон, дельтаметрин, есфенвалерат, хлорпірифос+циперметрин, альфа-циперметрин).

Обробітки пестицидами проводити в тиху безвітряну погоду ранком та у вечірні години. На великих площах не  менше  як  за  дві  доби,  про  час  та  місце  проведення  обробітків,  необхідно попереджувати  Голів  міських,  селищних  рад,  населення  села  та  пасічників.  На оброблених ділянках обов’язково виставляють попереджувальні знаки.

При  роботі  з  засобами  захисту  рослин  слід  дотримуватись  загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

 

Провідний спеціаліст відділу контролю

за обігом засобів захисту рослин

Управління фітосанітарної безпеки державний інспектор

ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області                                                                          Олексій Котляр


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень