A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

#ПротиДійТоргівліЛюдьми. Глобинська громада долучилась до всесвітньої ініціативи

Дата: 30.07.2021 15:32
Кількість переглядів: 662

Починаючи з 2014 року 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 року з метою підвищення інформованості громадськості про глобальну проблему сучасного рабства і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину. Україна вже декілька років поспіль підтримує цю ініціативу, об’єднуючи зусилля центральних, місцевих органів виконавчої влади, правоохоронних органів, міжнародних та громадських організацій з метою боротьби з торгівлею людьми.

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.

Саме з нагоди цього дня, 30 липня у місті Глобине  працівники Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» провели вуличну інформаційно-просвітницьку акцію «ПротиДій Торгівлі Людьми» в різних локаціях міста.

Мета акції - інформування жителів громади про ризики потрапляння у ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми, про заходи протидії торгівлі людьми. Задля попередження поширення злочинів торгівлі людьми працівники Центру провели роз’яснювальну роботу серед громадян щодо основних причин потрапляння в ситуації торгівлі людьми, ознайомили з поняттям «торгівля людьми» та розповіли про найпоширеніші шахрайські схеми, ризики нелегальної зайнятості.

В ході акції використано арт-інсталяцію «Невидимі». Інсталяція покликана привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та розповісти реальні історії постраждалих осіб, які живуть серед нас, але часто залишаються непоміченими. Фігури-силуети уособлюють понад 120 000 українців, які, за оцінкою МОМ, постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. На фігури нанесені справжні історії жертв сучасного рабства. Самі фігури виготовив колишній постраждалий від торгівлі людьми, який, пройшовши програму реінтеграції МОМ, відкрив власну справу.

Жителі громади виявляли цікавість до заходу, відмічали актуальність проблеми, важливість проведення таких акцій та ділились досвідом свого близького оточення з даної проблеми. Із цікавістю знайомились із друкованою продукцію, яку отримували в ході роз'яснення. Погоджувались, що від цього явища може постраждати будь-хто: незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу та обіцяли поділитися інформацією з близькими та знайомими.

Торгівля людьми була та залишається актуальною проблемою як для нашого регіону, так і для України, та потребує консолідації, як зусиль інституцій на державному рівні, так і зусиль міжнародної спільноти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень