A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Ярмарок гуде, гуляє…

Дата: 25.08.2021 17:00
Кількість переглядів: 502

24 серпня у Глобинській громаді відзначали 30-ий  День народження держави. У рамках святкування в центрі міста на алеї парку відпочинку та на площі біля міського будинку культури відбувся фестиваль-ярмарок народних промислів. Свої вміння, таланти та продукцію презентували чимало учасників з різних куточків громади і не тільки.

На ярмарку святкову атмосферу створювали провідні підприємства та організації міста. ТМ "Глобино" презентувало вуличну їжу (гриль-меню та коктейлі), містечко дитячих розваг з конкурсами та розвагами, аква-гримом та глітер-тату, майстер-класом та дитячою дискотекою; фото-зону з конкурсами та розіграшем призів та зону релаксу, щоб освіжитись та перепочити. На майданчику агропромислового холдингу «Астарта-Київ» можна було поласувати українськими смаколиками. Діти  та дорослі мали змогу навчитися плетінню із соломи та розпису пряників, свою майстерність там демонстрували майстри цих справ.

Окрім того, фестиваль ряснів унікальними виробами народних промислів. Деякі з них можна дійсно назвати справжніми витворами мистецтва. Надія Мацулевич, Марія Курченко,  Валентина Гаєвська, Людмила Дзюба, Надія Крюк презентували браслети, намиста, сережки, а ще інтер’єрні прикраси: квіти, картини, ікони та інше. Тож гості свята мали змогу придбати особливі прикраси для себе чи на подарунок.

Техніка еко-декору з гілочок  надзвичайно популярна у Литві. Дуже цікавою вона здалася для Аліни Каплін. Тож гостюючи у Литві вона й навчилася прикрашати осінніми гілочками квіткові вази, глечики, графини, бокали. Свою майстерність майстриня представила на святковому ярмарку. Всі охочі мали змогу не лише помилуватися незвичайною технікою декору, а й зробити чудову світлину на пам’ять.

Жіночі прикраси для волосся: обідки, заколки, квіти, стрічки та інше, створені власноруч, можна було придбати у Наталії Артеменко з Глобиного та Валентини Глущенко з Кременчука.

Магія української вишивки нитками та бісером втілена у виробах майстринь Глобинського краю. Там калина молода, ружі з соловями, і барвінку синій цвіт, й кущ рясного глоду. Серед учасників ярмарку, які презентували цього дня свою майтерність - майстриня-вишивальниця Надія Ковнір з села Радалівка. Вона може не тільки годинами вишивати, а також годинами розповідати про вишивки. В її вишивках – жива українська душа.

Дивували відвідувачів розмаїттям декоративних та ужиткових речей і майстри з соломоплетіння. Гості не лише купували чарівні солом’яні брилі та капелюхи, а й радо фотографувалися з ними.

У «Смачній майстерні» від учасниць проєкту для розвитку та розкриття потенціалу жінок «Крила», Аліна Дерид та Ярослава Коваленко приготували для гостей свята смачні і вишукані  десерти, які можна не лише скуштувати, а й навіть приготувати на місці та прихопити із собою. Родина ж Ведмідь частувала гостей свята корисними вітамінами: смачними яблуками та грушами.

Навіть будівельні матеріали були презентовані на святковому фестивалі: тротуарна плитка та сендвіч-панелі, тож гості свята мали гарну нагоду все гарненько роздивитись та прицінитись.

У народі кажуть: де меди, там нема біди. На нашому ярмарку - мед  акацієвий, гречаний, соняшниковий, липовий та продукти бджільництва: віск, пергу пилок, прополіс і щільники.

Дітлахів ощасливила велика кількість оригінальних солодощів, цукерок, бубликів та інших смаколиків. Сувеніри та іграшки ручної роботи, різного роду сюрпризи та забави також були у великій кількості й асортименті. Відтак, у маленьких гостей фестивалю просто розбігалися очі.

Для гостей свята майстри-учасники фестивалю-ярмарки приготували цікаві майстер-класи, на яких можна було повчитися рукоділлю та забрати виготовлені речі на память чи на подарунок членам родини. Серед них майстер-клас із виготовлення ляльки-оберегу від Світлани Дяченко. Людмила Юхимівна навчала як виготовити символічну квітку-прикрасу до 30-ї річниці незалежності України. Валентина Глущенко вчила виготовити браслет «Червона нитка», а працювати з веретеном навчала всіх охочих Валентина Ялосовецька з Градизька.

Всього було доволі на фестивалі-ярмарку, присвяченому 30-ій річниці Незалежності України: і веселощів, і частувань, і тепла, і привітності, адже в усі вироби та розваги, що були представлені цього дня, вкладено чимало зусиль і часточки душі кожного з майстрів та організаторів, що й робить їх незвичайними, особливими та неповторними.

Дякуємо всім за активну участь!

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень