A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Домашнє насильство – це не справа родини, а злочин

Дата: 26.08.2021 11:36
Кількість переглядів: 479

Домашнє насильство – це не справа родини, а злочин. Конфлікти й непорозуміння трапляються у будь-якій сім'ї, але інколи вони стають загрозливими для фізичного та психологічного здоров'я людини. Кожного року більше 1 000 000 людей в Україні страждають від різних форм насильства у своїх родинах.

20 серпня 2021 року на базі Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбулося очне навчання за спеціальною короткостроковою програмою «Запобігання та протидія проявам гендерно зумовленого та домашнього насильства».

В навчанні взяли участь практичний психолог Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» та головний спеціаліст відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету Глобинської міської ради. 

Під час навчання особливу увагу зосереджено на питаннях: «Насильство як соціально-психологічний феномен: типологія та ідентифікація»; «Передумови та причини прояву насильства, його наслідки і механізми попередження»; «Міжнародно-правові стандарти та національне законодавство з питань забезпечення гендерної рівності, запобігання та протидії насильству»; «Алгоритм дій у випадках виявлення ознак насильства, шляхи допомоги постраждалим».

План навчання включав практичну роботу учасників в групах та обмін досвідом.  По завершенню навчанню учасники отримали відповідні сертифікати.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень