A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

До уваги батьків багатодітних сімей!

Дата: 21.09.2021 16:34
Кількість переглядів: 312

Фото без описуЗвертаємо увагу батьків багатодітних сімей: якщо дитина з багатодітної родини навчається за денною формою здобуття освіти в закладі загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, в разі продовження строку дії посвідчення надається довідка про підтвердження зарахування до закладу освіти або про переведення на наступний курс навчання в межах відповідної програми підготовки (інформація підтверджується заявником кожного семестру, до закінчення закладу освіти, але не довше ніж до досягнення особою 23 років) – згідно зі змінами до Порядку виготовлення й видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 № 209.

Оскільки в усіх закладах освіти відповідно до графіків навчального плану розпочався осінній семестр, нагадуємо, що для подовження строку дії посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї необхідно надати відповідну довідку до відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Глобинської міської ради (м. Глобине, вул. Травнева, 4).

Багатодітним сім’ям державою забезпечується надання 50% пільги на оплату житлово-комунальних послуг, допомоги при народженні дитини та соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, щомісячної допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях: на третю і кожну наступну дитину до досягнення нею 6-річного віку в розмірі 1 700 грн.

Діти з багатодітних сімей мають право на безоплатний проїзд,  одержання ліків за рецептами, безоплатне одержання послуг з оздоровлення та відпочинку відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».

При цьому до складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною або індивідуальною формою в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, – до закінчення закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень