Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося засідання виконавчого комітету

Дата: 29.09.2021 17:11
Кількість переглядів: 608

28 вересня під головуванням Глобинського міського голови Станіслава Джуся відбулося засідання виконавчого комітету Глобинської міської ради. До порядку денного внесено 24 питання.

Перед початком засідання очільник громади виконав приємну місію – вручив почесну грамоту Полтавської обласної державної адміністрації до Дня підприємця члену виконкому, голові Глобинського осередку Всеукраїнської громадської організації «Збережемо ФОП!» Костянтину Кошилю та подякував за активну громадянську позицію.

У ході засідання члени виконавчого комітету заслухали інформацію головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства та благоустрою щодо стану  підготовки житлово-комунального  господарства та бюджетних установ Глобинської міської ради до роботи в осінньо-зимовий період 2021/22 року. В результаті обговорення прийнято рішення до 10 жовтня 2020 року завершити підготовку об’єктів, що перебувають на балансі відділу освіти, відділу культури, спорту, сім’ї та молоді, КНП «Глобинська міська лікарня», до роботи в осінньо-зимовий період 2021/22 року та оформити дозвіл на пуск газу до теплогенеруючого обладнання. Водночас, відділу житлово-комунального господарства та благоустрою доручено забезпечити супровід оформлення дозволів на пуск газу до теплогенеруючого обладнання об’єктів комунальної власності, що перебувають на балансі виконавчого комітету міської ради; сформувати перелік суб’єктів господарювання, що будуть залучатись до робіт з ліквідації снігових заметів на дорогах і вулицях комунальної власності громади у осінньо-зимовий період 2021/22 року. Комунальним підприємствам громади доручено завершити підготовку снігоприбиральної техніки і інвентарю та забезпечити запас протиожеледних реагентів для проведення робіт із зимового утримання вулиць та доріг населених пунктів громади.

Члени виконкому продовжили термін дії та затвердили зміни до Програми  «Енергоефективність та енергозбереження на об’єктах комунальної власності Глобинської міської територіальної громади на 2021 рік». Розглянули питання про надання одноразової адресної допомоги жителям Глобинської громади.

Начальник відділу культури, спорту, сім’ї та молоді виконавчого комітету Глобинської міської ради Сергій Кулик доповів про результати оздоровлення та відпочинку дітей Глобинської міської  територіальної громади в 2021 році. Він зазначив, що на території Глобинської міської територіальної громади станом на 1 січня 2021 року проживало 2854 дітей шкільного віку, з них дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки – близько 1597, а саме: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають в різних сімейних формах виховання шкільного віку – 16; дітей  з інвалідністю – 89; дітей з багатодітних сімей – 375; дітей з малозабезпечених сімей – 71; дітей  учасників бойових дій – 115; дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків – 1; дітей, які перебувають на диспансерному обліку – 312, обдарованих та талановитих дітей – 250, дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села – 293.

Станом на 10 вересня 2021 року відповідно до Програми оздоровлення і відпочинку дітей Глобинської міської територіальної громади на 2020-2024 роки (із внесеними змінами) з міського бюджету на оздоровлення у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку з 21-денним терміном перебування  на часткову оплату вартості путівок (здешевлення за рахунок співфінансування з обласного та міського бюджетів у розмірі двох прожиткових мінімумів (4790-5020 грн.) та повне відшкодування вартості путівки дітям пріоритетних пільгових категорій було виділено 686 тис. 500 грн. 

Позаміські заклади з оздоровлення та відпочинку дітей на території Глобинської міської територіальної громади відсутні.

На початок року планувалось забезпечення дітей відпочинковими послугами у пришкільних закладах оздоровлення та відпочинку, але у зв’язку із карантинними обмеженнями, які введені з метою запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV пришкільні табори не працювали. 

Станом на 10 вересня 2021 року у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку оздоровлено всього 94 дитини, з яких 86 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. За кошти обласного та державного бюджетів оздоровлено 37 дітей пільгових категорій (путівки отримані згідно розподілу відповідно до наказів Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Управління молоді та спорту облдержадміністрації).

За рахунок механізму відшкодування частини та повної вартості путівки у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Полтавської області  оздоровлено 51 дитину, з яких 43 – діти пільгових категорій. Загальна сума відшкодування з міського та обласного бюджетів становить 397 тис. 944 грн., з них з обласного бюджету – 100,564  тис.грн., з міського – 297 тис.380 грн.

Крім бюджетних коштів на проведення оздоровлення та відпочинку дітей громади залучено коштів батьків, підприємств та організацій у сумі 238  тис.  грн. Загалом станом на 10 вересня 2021 на оздоровчу кампанію витрачено близько 634 тис. грн. Залишок коштів у міському бюджеті, які були передбачені на оздоровлення - 389 тис. грн.

Недостатній рівень оздоровлення дітей у 2021 році спричинило декілька чинників: по-перше, залишається проблемою поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, що стримувало  батьків у питанні прийняття рішення стосовно оздоровлення дітей, по-друге, обмеженість місць у закладах оздоровлення та відпочинку (наповнюваність на 50-60%) у зв’язку із забезпеченням дотримання протиепідемічних заходів, по-третє, фінансові проблеми сімей у придбанні путівок у зв’язку із значною вартістю путівок у деякі  заклади оздоровлення, які користуються попитом. 

Окрім того, члени виконкому затвердили план заходів з підготовки та відзначення Дня міста Глобине. Серед заходів, які запланові на 2 жовтня, шаховий турнір, флешмоб «Прагни до мрій», виставка спецавтотехніки, театралізоване дійство «На солдатському привалі», мультсеанс,  виступи гуртів «Тріода» та «Фрістайл», ретро-вечірка,  музичний марафон «Karaoke», дискотека Open air (DJ Slim) та святковий салют.

Також у ході засідання члени виконкому внесли зміни до складу місцевих комісій виконавчого комітету Глобинської міської ради, а саме комісії з питань евакуації, місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії, місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також громадської комісії з житлових питань. Окрім того, розглянули низку питань, що стосувалися захисту прав та інтересів дітей, та інші питання.

З усіх питань прийнято відповідні рішення.

Фото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень