A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Університет третього віку розпочав свою діяльність

Дата: 01.10.2021 14:25
Кількість переглядів: 719

Що робити людині яка вийшла на пенсію? Кожен самостійно шукає відповідь на це питання,  намагається знайти заняття для душі або ж зовсім не займається такими пошуками. Це також право кожної людини. Але більшість все-таки не заспокоюються на досягнутому і підкоряють нові вершини. На думку експертів, навчання – ефективний засіб профілактики депресій у людей похилого віку. Участь в учбовому процесі допомагає людині крокувати в ногу з часом, тренувати пам’ять, розвивати інтелект. 1 жовтня у Глобинській громаді, за участю працівників комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради», керівництва Глобинської громади та запрошених майбутніх студентів Університету відбулося відкриття «Університету ІІІ віку». Захід приурочили Міжнародному дню людей похилого віку, який відзначається саме в цей день.

 

Відкриваючи захід, директор комунальної установи «Центр надання соціальних послуг  Глобинської міської ради» Світлана ГРИЦАЙ наголосила на тому, що: «Метою  Університету є створення умов та сприяння всебічному розвитку громадян пенсійного віку, організація їх вільного часу, створення умов для самореалізації, формування принципів здорового способу життя та оволодіння новими знаннями».

 

Участь у відкритті взяли секретар міської ради Олександр ФЕДЕНКО, заступник міського голови Інна АВРАМЕНКО. Інна Леонідівна привітала присутніх із відкриттям Університету: «Щиро радію тому, що у нашій громаді буде надаватися така соціально-педагогічна послуга людям похилого віку, адже  немає значення вік, має значення – бажання! У будь-якому віці можна досягти успіху, стати лідером і стати переможцем!». Олександр Олексійович побажав майбутнім студентам натхнення  та  отримання задоволення від  участі в навчальному процесі.

 

Завідувач відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування Валентина БЕРЕГОВЕНКО ознайомила присутніх із переліком факультетів, які будуть працювати на базі відділення для охоплення навчанням осіб похилого віку  міста Глобине та приєднаних територій. Повідомила, що відповідно до проведеного попереднього опитування найбільше охочих навчатися комп’ютерній  грамотності та поглибленню знань щодо здорового способу життя. Навчальний рік триватиме з жовтня 2021 року по квітень 2022 року.  Це безкоштовне навчання. До участі у проведенні навчальних заходів, у разі потреби, будуть запрошені медичні працівники, представники освіти, культури, із центру безоплатної правової допомоги та ін.  У процесі навчання будуть використовуватися різні форми навчання: лекційні заняття з обговоренням, практичні заняття, дискусії,  круглий стіл, доповіді, екскурсії,  вивчення випадків із залученням життєвого досвіду, що сприятиме активній позиції студентів в навчальному процесі.

 

Захід відбувся в атмосфері щирості, добра та взаємоповаги.

Фото без опису

Фото без опису

        

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень