A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

«У регіоні є різні види вакцини: Pfizer, CoronaVac, AstraZeneca. Усі вони доступні, безкоштовні та затверджені ВООЗ», – координатор вакцинальної кампанії від COVID-19 в області Олександр Оглобля

Дата: 01.10.2021 15:12
Кількість переглядів: 499

Вакцинальна компанія на Полтавщині триває. Область займає лідируючі позиції за кількістю щеплених осіб в Україні. Про це зауважив координатор вакцинальної кампанії від COVID-19 в області Олександр Оглобля.

Загалом в Україні станом на вчора отримали дві дози вакцини – 5 565 270 осіб, одну – 6 926 717. Тільки вакцинація визначає, яким буде соціально-економічне життя в кожному регіоні. Чим більше зроблено щеплень, тим більшою буде економічна активність.

За словами Олександра Оглоблі, вакцинація є безкоштовною. У регіоні є різні види вакцини:  Pfizer, CoronaVac, AstraZeneca. Усі доступні та однаково затверджені Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Щеплення дає можливість уникнути тяжкого перебігу захворювання. 98% пацієнтів із тяжким перебігом коронавірусної хвороби – не вакциновані. Окрім того,важливо розуміти, що щеплення захищає й близьких вакцинованої особи.

«Варто зазначити, що в нашій державі не застосовано жорстких інструментів примусу до вакцинації. Для прикладу, немає заборони відвідувати державні та приватні установи без наявного сертифікату про щеплення, як це впроваджено в інших країнах», – прокоментував Олександр Оглобля.

За прогнозом медиків, пік нинішньої хвилі коронавірусу припаде на кінець жовтня, початок листопада. Тож, найбільші обмеження в рамках адаптивного карантину можливі у відповідний період.

Чинним законодавством, зокрема законом про захист населення від інфекційних хвороб, передбачено, що деякі категорії людей мають робити профілактичні щеплення в обов'язковому форматі. Це стосується працівників державних та комунальних установ. Жорсткого примусу немає. Проте в  людей має бути розуміння, що без щеплення повернення до нормального життя в умовах пандемії неможливе.

Вакцинація реально допомагає людству долати хвороби, які протягом століть були надзвичайно небезпечними.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень